Manus, postproduktion och samproduktionsstöd 11 maj

Manus, postproduktion och samproduktionsstöd 11 maj

31 mar, 2020
Skrivet av: Mattias Ehrenberg Admin
Kategorier: Samproduktion

Covid 19-viruset skapar fruktansvärda situationer och tragedier för många människor just nu, på alla tänkbara plan. Filmen har i dessa tider, precis som tidigare, en funktion i vårt samhälle genom att underhålla, att engagera samt att spegla vår samtid. Situationen har också förändrat möjligheterna att producera film nu och i den närmaste framtiden.

Mot denna bakgrund förändrar vi förutsättningarna för samproduktionstödet med deadline den 11 maj. UPPDATERING: Vi har en extrainsatt deadline 23e april enbart för manusutveckling, men du kan även söka för manusutveckling den 11e maj.

1. För att söka stöd till inspelningar (kortfilm samt dokumentär) så måste du som filmare beskriva hur denna film går att genomföra på ett ansvarsfullt sätt i en tid av pandemi och restriktioner.

2. Vi öppnar upp för arbetsstipendier till manusutveckling på en bredare front än tidigare. Stödbeloppen kommer att vara 10.000 - 30.000 kr. Manusförfattaren måste vara skriven i Dalarna. Sök i första hand med ett synopsis, och i andra hand med projektbeskrivningen. Googla hur man skriver ett synopsis om du är ovan. 

3. Postproduktionsstöd. Vi öppnar upp för arbetsstipendier/samproduktionsfinansiering för postproduktion. Stödbeloppen kommer att vara 10.000 - 30.000 kr. Genomförande personal måste vara skriven i Dalarna.

4. Teknikstöd är tillsvidare ej möjligt att få då utlämningen av teknik har stängt till annat anges.


Alla stöd sökes genom vår hemsida, läs mer här. Projekten kommer prioriteras i fallande ordning efter punkt 1,2,3 enligt ovan. Nya projekt/ansökningar prioriteras. Dala-anknytningen är som alltid ett krav då vi arbetar regionalt.