Dalarnas Filmfestival

Dalarnas Filmfestival

Film i Dalarna är stolta att presentera årets föreläsare som kommer att samtal runt effekter av olika slag. Detta är något som du inte får missa! 


11.00-12.00 Filippos Arvanitakis, grundare och creative director på OutHere.


Filippos kommer att prata om nuvarande och framtida tillstånd för VR och AR-teknik, Affärsmöjligheter, samt olika modeller för att tjäna pengar på innehåll. Filippos har jobbat med en uppsjö av prisbelönta VR-projekt för globala företag som Volvo cars, Reebok, Dior, One plus och många fler.



14.00-15.00 Ted Kjellsson, Scenograf/regissör


Aktuell med långfilmen Alone In Space, beskriven som ”Astrid Lindgren i rymden” eller ”Alien för barn”. Tidigare filmer, tv serier: Tompta Gudh, Alla bara försvinner, Kapten Sverige och TV-serien Skrotarna. Ted kommer att prata om sin nya film och hans förkärlek till analoga effekter och filmfusk. Bered er på skratt och en himla massa energi!



16.00-17.00 Maria blom & Torbjörn Olsson


Maria Blom med Torbjörn Olsson kommer och pratar om Sveriges största satsning på barnfilm genom tiderna, Monky. Det blir ett spännande samtal runt CGI, apor och lyckliga slut. Maria Blom är en mångsysslare som förutom filmer Masdjävlar, Hallåhallå, Nina Frisk regisserat teaterpjäser skrivit manus och nu senast opera med Carmina burana, Dalhalla, Rättvik.


Torbjörn Olsson är specialist på datorgenererade filmtrix och hjälper till att få ordning på den digitala apan i Bloms nya film. Torbjörn har tidigare jobbat med filmer så som Avatar ,King kong, Sagan om ringen och inte minst Apornas planet och driver nu bolaget Gallimimus ab.


Här får ni en fantastisk chans att höra deras erfarenheter och funderingar runt CGI alla aspekter.


Övrigt: Du kan även delta i Workshops, Teknikdemo, pitcha din film och Årets eldsjäl. Visning av tävlande filmer samt uttagning av vinnare till både Novemberfestivalen samt NOOMARATON riksfinal i Stockholm.  

Vi syns på festivalen!


Festivalen gå av stapeln i 20 september på Högskolan Dalarnas Mediehuset på regementet i Falun.
Era filmbidrag ska vara oss tillhanda senast 8 september.
De klasser du kan tävla i är Mellanvikt, Tungvikt och Viktlös. Som vanligt är det 2 filmer i åldersklasserna 16-26 som går vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan (SM i kortfilm).
Detta är festivalen för alla filmare i Dalarna, så även Du över 35 år är också välkommen att visa din film.
Festivalen är gratis!
Festivalen utgör en lysande mötesplats där filmskapare och publik kan träffas, inspirera varandra, knyta kontakter och föra samtal om och kring film.