Affisch för dalarnas filmfestival visande en flicka och en projektor.

Dalarnas Filmfestival 2023

Årets festivaldatum: 14 September 2023 i Mediehuset, Falun

Dalarnas filmfestival är en mötesplats där du kan se film, visa film och träffa andra filmare. Festivalen har en urvalsjury som bestämmer vilka filmer som ska visas och en jury som utser vinnare. Priser som delas ut är bland annat för bästa regissör, bästa film, bästa ljud och andra hedersomnämnanden.

Är du mellan 16 och 26 år kan du också vara med och tävla i regions mästerskapet i ung svensk film. Här tävlar man om att få visa sin film på den årliga novemberfestivalen i Trollhättan som brukar kallas SM i ung svensk film. Den som vinner bästa film på Dalarnas filmfestival kommer alltså att representera Dalarna och tävla mot hela Sverige. 

Vem är Dalarnas Filmfestival till för?

Dalarnas filmfestival är en festival riktad till alla i vårt län med syfte att uppmuntra filmare, från yrkesverksamma filmare till eldsjälar, studenter och nyfikna nybörjare. Festivalen är en mötesplats där filmskapare och publik att träffas, knyter kontakter, inspirerar varandra och för samtal om och kring film.

Läs mer om de olika tävlingsklasserna.

Deadline för att anmäla sin film är klockan 16:00 den 15 augusti, 2023.

Fri entré - Välkomna!

________________________________________________


Novemberfestivalen

Vinnande bidrag från klassen Mellanvikt och vinnande bidrag från klassen Tungvikt går vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan (SM i kortfilm).

Film i Dalarna skickar de vinnande filmernas regissörer för kategorin mellan och tungvikt till Novemberfestivalen och står för resa och logi. 

Information om novemberfestivalens regler