Dalarnas Filmfestival

Dalarnas Filmfestival

Dalarnas Filmfestival 2018

Festival datum: 04 Oktober 2017

Plats: Högskolan Dalarna, Mediehuset på regementet i Falun

Tid: 10.00-19.00

Era filmbidrag ska vara oss tillhanda senast 17 september. Festivalen är gratis!

Dalarnas filmfestival är en festival riktad till alla filmarbetare i vårt län med syfte att uppmuntra filmare, från yrkesverksamma till eldsjälar, studenter och nyfikna nybörjare. Festivalen är en mötesplats där filmskapare och publik att träffas, knyter kontakter, inspirera varandra,  och föra samtal om och kring film. Varje år gör festivalen en djupdykning i en filmisk tematik. Detta är festivalen för alla filmare i Dalarna, så även Du över 35 år är också välkommen att visa din film.

Föreläsare
Årets festivaltematik är berättandet sett genom 3 format, spelfilmen, TV-serien samt TV-spelet. Vi bjuder in tre aktuella föreläsare som föreläser om berättandet utifrån de tre olika områdena.

11:00-12:00 KRISTIAN HOBERSTORFER, SVT DRAMA ERSÄTTS AV JENNY GREWDAHL, SVT DRAMA

Kristian kommer och berättar om hur SVT Drama jobbar. Här har du chansen att fråga om vilka berättelser SVT Drama vill ha, hur pitchar man sin idé osv. Föreläsningen blir vad du gör den till. Fråga,fråga, fråga! 

14:00-15:00 TOBIAS BODLUND, STARBREEZE

Tobias är en av Svergies top game writers. Han har skrivit TV-Spels hittar som Overkill the Walking dead, Payday 2 och Crusaders King II. Tobias kommer att prata om hur det är att skriva för TV-spel. Missa inte!

16:00-17:00 Albin Pettersson, Crazy Pictures

Crazy Pictures är nu aktuella med kommande biofilmen Den blomstertid nu kommer. Crazy Pictures är nu tillbaka och följer upp den fantastiska föreläsning de gav på DFF för ett par år sedan. Då handlade det om inspiration och hur man hittar pengar för att genomföra sin långfilm, nu kommer vi att få höra om hur det gick och resan fram till den färdiga spelfilmen.  

Novemberfestivalen
Förutom grymma föreläsningar så delar vi ut 14 priser i olika kategorier t.ex. bästa regissör, bästa film, bästa ljud och årets eldsjäl. DFF är även en uttagningstävling till Novemberfestivalen för ungdomar mellan 16 - 26 år. Novemberfestivalen är en talangtävling, ett SM i kortfilm, för unga lovande filmare där alla län i Sverige skickar vinnare från sina filmfestivaler. Film i Dalarna skickar de vinnande filmernas regissörer för kategorin mellan och tungvikt till Novemberfestivalen.


Viktigt! Deadline för att lämna in sin film 17 September

Vi syns på festivalen!

____________________________________________________________________________

De klasser du kan tävla i är Mellanvikt (16-19), Tungvikt (20-26) och Viktlös. Som vanligt är det 2 filmer i åldersklasserna 16-26 som går vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan (SM i kortfilm).

För att ladda ner PDF för att anmäla sin film till festivalen,klicka här!

För att läsa på om reglerna för festivalen, klicka här!