Dalarnas Filmfestival

Dalarnas Filmfestival

Dalarnas Filmfestival 2019

Festival datum: 26 September 2019

Plats: Högskolan Dalarna, Mediehuset på regementet i Falun

Tid: 10.00-19.00

Era filmbidrag ska vara oss tillhanda senast 17 september. Festivalen är gratis!

Dalarnas filmfestival är en festival riktad till alla filmarbetare i vårt län med syfte att uppmuntra filmare, från yrkesverksamma till eldsjälar, studenter och nyfikna nybörjare. Festivalen är en mötesplats där filmskapare och publik att träffas, knyter kontakter, inspirera varandra,  och föra samtal om och kring film. Varje år gör festivalen en djupdykning i en filmisk tematik. Detta är festivalen för alla filmare i Dalarna, så även Du över 35 år är också välkommen att visa din film.

Föreläsare

Årets festivaltematik är Ljud!  Vi bjuder in tre aktuella föreläsare som föreläser om berättandet utifrån de tre olika områdena.

Tävling! Hur låter våra nordiska väsen?

Har du som jag alltid undrat över hur våra fornnordiska väsen lät? Skriet av en skogsvrå eller ljudet av ett trolls uppvaktningarnas. Reglerna är enkla, spela in, sampla och skapa din tolkning av ett fornnordiskt väsen. Ljudet skall vara mellan 15 och 30 sekunder långt. Publiken röstar fram vinnaren. 

Novemberfestivalen

Förutom grymma föreläsningar så delar vi ut 14 priser i olika kategorier t.ex. bästa regissör, bästa film, bästa ljud och årets eldsjäl. DFF är även en uttagningstävling till Novemberfestivalen för ungdomar mellan 16 - 26 år. Novemberfestivalen är en talangtävling, ett SM i kortfilm, för unga lovande filmare där alla län i Sverige skickar vinnare från sina filmfestivaler. Film i Dalarna skickar de vinnande filmernas regissörer för kategorin mellan och tungvikt till Novemberfestivalen.

Viktigt! Deadline för att lämna in sin film 17 September

Vi syns på festivalen!

____________________________________________________________________________

De klasser du kan tävla i är Mellanvikt (16-19), Tungvikt (20-26) och Viktlös. Som vanligt är det 2 filmer i åldersklasserna 16-26 som går vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan (SM i kortfilm).

För att ladda ner PDF för att anmäla sin film till festivalen,klicka här!

För att läsa på om reglerna för festivalen, klicka här!