Affisch för dalarnas filmfestival visande en flicka och en projektor.

Dalarnas Filmfestival

Dalarnas Filmfestival 2021

Festival datum: 23 September 2021

Era filmbidrag ska vara oss tillhanda senast 08 september. (Du hittar anmälningsblanke längst ner).

Dalarnas filmfestival 2021 Goes digital!

Ingen kan ha undgått hur covid-19 har förändrat vår vardag. På grund av detta har vi beslutat att årets festival återigen sker on-line och blir en digital filmfestival. Hur och vad festivalen kommer innehålla kommer vi veta  när vi närmar oss festivaldagen. Vad vi vet är att festivalen fortfarande är en uttagningstävling till Novemberfestivalen och att vi vill likt föra årets festival skapa en festkänsla.  Information om festivalen kommer att uppdateras allteftersom vi vet mer. Du kommer hitta informationen i vårt Facebookflöde eller på vår webbsida. Ansökningsförfarandet är det samma som tidigare år, dvs du anmäler din film genom att fylla i och skicka in anmälningsPDFn som du hittar längst ner i texten samt skickar in er färdiga film till oss. Tänk på att noga läsa genom reglerna så slipper vi onödiga diskvalificeringar.

Vem är Dalarnas  Filmfestival till för?

Dalarnas filmfestival är en festival riktad till alla filmarbetare i vårt län med syfte att uppmuntra filmare, från yrkesverksamma till eldsjälar, studenter och nyfikna nybörjare. Festivalen är en mötesplats där filmskapare och publik att träffas, knyter kontakter, inspirera varandra,  och föra samtal om och kring film. Varje år gör festivalen en djupdykning i en filmisk tematik. Detta är festivalen för alla filmare i Dalarna, så även Du över 26 år är också välkommen att visa din film.

Novemberfestivalen

Under festivalen delar vi ut 14 priser i olika kategorier t.ex. bästa regissör, bästa film, bästa ljud och årets eldsjäl. DFF är även en uttagningstävling till Novemberfestivalen för ungdomar mellan 16 - 26 år. Novemberfestivalen är en talangtävling, ett SM i kortfilm, för unga lovande filmare där alla län i Sverige skickar vinnare från sina filmfestivaler. Film i Dalarna skickar de vinnande filmernas regissörer för kategorin mellan och tungvikt till Novemberfestivalen. OBS! I dagsläget vet vi ej om Novemberfestivalen blir digital eller att vi kan se film tillsammans på plats.

Viktigt! Deadline för att lämna in sin film 08 September

Vi syns på festivalen!

____________________________________________________________________________

De klasser du kan tävla i är Mellanvikt (16-19), Tungvikt (20-26) och Viktlös. Som vanligt är det 2 filmer i åldersklasserna 16-26 som går vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan (SM i kortfilm).

Anmälningsblankett Dalarnas filmfestival 2021

(PDF stödjer Acrobat läsare, om du inte har programvaran, ta ett kort på ifylld fram och baksidan och skicka dem till mig. Glöm inte att säkerställa att er handstil är läsbar, speciellt för era kontaktdetaljer).

Skicka PDF och länk till film för nedladdning till: tobias.ingels@filmidalarna.se

Information om festivalens regler .