Noo-maraton

Noo-maraton

noomaraton-visning

Nu är det dags igen för NOOMARATON!
2-3 september
start: lördag kl. 09.00
slut: söndag kl. 09.00

Du har 24 timmar på dig att göra en film på max 5 minuter med en till fyra kompisar! Filmen görs utifrån givna förutsättningar (tre platser, tre föremål, ett tema) som offentliggörs vid starten. Valet av teknik och genre är helt valfritt. Förutsättningarna är hemliga fram till starten för att ge alla deltagande lag samma utgångsläge. Vinnarna åker till Stockholm för att tävla mot Sveriges övriga län i en riksfinal.
Du anmäler ditt intresse till oss via mailadress: tobias.ingels@filmidalarna.se för att få information om hur du laddar upp din film samt årets tre platser och tema. Sista dag för anmälan är Fredagen den 1 September.

Start
Lördagen den 2 september 2017 klockan 09.00.
Film i Dalarna lägger ut de hemliga förutsättningarna på facebook samt skickar ut ett mejl till varje tävlande lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida:
http://noomaraton.se/

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag
Målgången sker på söndagsmorgonen klockan 09.00 då man lämnar in sina bidrag genom att ladda upp dem på YouTube eller Vimeo.

Använder ni Youtube, ladda upp filmen som Offentlig eller Olistad (ej Privat).
Använder ni Vimeo, lås upp filen så den kan laddas ned.
Ladda upp filmen i så hög kvalitet som möjligt.
Ange lag- och filmtitel i mejlet.

Länkarna ovan e-postas till tobias.ingels@filmidalarna.se senast vid målgång klockan 09.00 på söndagsmorgonen. Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som inkommer senare än 09.00. Däremot är det OK att filmen fortsätter ladda upp på Vimeo/YouTube några minuter efter klockan nio, men mejlet med länk måste vi alltså ha innan tid för målgång.

Visning och presentation av vinnare
Visning av filmerna sker under Dalarnas filmfestival. Vid visningen utser en jury de två bidragen som kvalificerats till riksfinalen i Stockholm. Visningen är öppen för allmänheten och entrén är gratis.

Riksfinal
Riksfinalen går av stapeln på Filmhuset i Stockholm lördagen den 30 september. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm som belönas med diplom, plakett och ett presentkort värt 10.000:- hos Scandinavian Photo.

Regler
Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner/län. Läs mer här: www.noomaraton.se/tavlingsregler

Kontakt
Film i Dalarna
Tobias Ingels
tobias.ingels@filmidalarna.se