UNGA FILMARE

UNGA FILMARE

Som ungdom och filmintresserad i Dalarna finns det ett flertal sätt att komma i kontakt med filmhandledare eller filmintresserade. 

Vill Du ha handledning för manusutveckling, låna din första filmkamera eller har frågor? Kontakta Tom eller Linda. 

Under våren och hösten 2017 har vi tyvärr ingen möjlighet att ta emot prao på Film i Dalarna. Vi ber er återkomma till våren 2018.

LADYFESTFILM:KOLLO
Är ett filmkollo för tjejer mellan 10-16 år i Dalarna. Kollot äger rum sommartid och intresseanmälan görs på ladyfestfilms hemsida

BIONIO
Här är det ungdomarna själva som bestämmer vad som ska hända på biografen, vilken film som ska visas och vilket snacks man vill ha till filmen. Kanske vill Du bjuda in din favorit skådespelare till ett samtal på biografen? eller äta pizza? Du bestämmer! Läs mer om BioNio på hemsidan

YOUTUBE.COM
Prenumerera på Film i Dalarnas Youtube-kanal där du kan få tips och inspiration till egna filmprojekt. på Youtube-kanalen postar vi oftast ut våra Skapande skola-projekt som gjort ute på skolorna. 

INSTAGRAM
Film i Dalarna - Bilder från verksamhetens projekt.
Ladyfestfilm - Bilder från filmkollot.Vill Du var med och påverka kulturutbudet på din skola? Då kan du bli Elev-kulturombud!
Dalarnas kommuner satsar på att få urvalsgrupper med EKO:sar (Elev-kulturombud) som kan vara med och bestämma vilka kulturevenemang som ska besöka skolorna. Det kan vara allt från musik, teater, dans konst och film. 
Vill Du vara med och påverka kulturen på din skola? Kolla med dina lärare om din skola har Elev-kulturombud, om ni inte har det be rektorn att lyfta frågan till kommunen.