UNGA FILMARE

Som ungdom och filmintresserad i Dalarna finns det ett flertal sätt att komma i kontakt med filmhandledare eller filmintresserade. 


PRAO-PLATS PÅ FILM I DALARNA

Hos oss kan du som går i åk. 7-9 samt gymnasiet söka prao-plats. Vi vill då att du skriver ett mail om dig själv och vad du har för önskemål kring din prao till vår filmkonsulent för barn och unga: linda.svensson@filmidalarna.se

EN MINUT FILM

Hela Sveriges kortfilmstävling! Tävlingen riktar sig till dig som är mellan 6-19 år och bor varsomhelst i Sverige. Priser delas ut i ålderskategorierna: 6-10 år, 11-14 år och 15-19 år. Filmerna ska vara minst 1 minut och max 3 minuter långa. Du kan tävla ensam eller i grupp och får skicka in hur många bidrag du vill.


BIONIO

Här är det ungdomarna själva som bestämmer vad som ska hända på biografen, vilken film som ska visas och vilket snacks man vill ha till filmen. Kanske vill Du bjuda in din favorit skådespelare till ett samtal på biografen? eller äta pizza? Du bestämmer!


Elevkulturombud

Vill Du var med och påverka kulturutbudet på din skola? Då kan du bli Elevkultur-ombud.

Dalarnas kommuner satsar på att få urvalsgrupper med EKO:sar (Elev-kulturombud) som kan vara med och bestämma vilka kulturevenemang som ska besöka skolorna. Det kan vara allt från musik, teater, dans konst och film. 

Vill Du vara med och påverka kulturen på din skola? Kolla med dina lärare om din skola har Elev-kulturombud, om ni inte har det be rektorn att lyfta frågan till kommunen. Hos "kultur hjärta skola" kan du läsa mer om elevkulturombud.