Färgglad bakgrund med texten Bok och filmtips under temat: Ung

Tonår, relationer, identitet och sex - ny folder för unga!

2 mar, 2022
Skrivet av: Linda Carolina Svensson ADMIN
Kategorier: Skola & Utbildning, Film i Dalarna, Filmpedagogik

I samklang med skolverkets namnbyte från sex- och samlevnad till sexualitet, samtycke och relationer i grundskolans kunskapsområde har Film i Dalarna tillsammans med Biblioteken i Falun och Mora samt UMO och Tjejjouren tagit fram en folder med bok och filmtips under temat: Ung! - Tonår, relationer, identitet och sex. 

Det nya kunskapsområdet sexualitet, samtycke och relationer börjar gälla i läroplanen från och med den 1 juli 2022.

UNG! - Tonår, relationer, identitet och sex innehåller bok + film där man kan läsa både boken och se filmen. Foldern innehåller även tips på sexnoveller och poddar samt en checklista för hur du kan vara en bra partner. 

Vi hoppas att våra tips på filmer, böcker och poddar ska inspirera unga människor till ett rikare och skönare liv. Med en bok eller film går det att få  igång spännande samtal och samtidigt hitta ingångar och svar till de frågor och funderingar som många unga bär med sig. Vi hoppas att samtalen blir många!

I foldern kan man även läsa en artikel om Tania Gazi som vill hjälpa unga att hitta strategier för bättre dejting och sexliv när funktionsnedsättning kan påverka, hon driver podden "Inte min svaghet" där hon tar upp just frågor kring funktionsnedsättning och dejting, sexliv och relationer.

Och det bjuds även på facklitteratur om sexualitet, samtycke och relationer i en mix av skönlitterära boktips på samma ämne eller varför inte massa film som kan få det att pirra i kroppen. 

Klicka här för att komma till en nerladdningsbar pdf av foldern.