SNART DEADLINE! 23 september - Manusutveckling, post.prod & samproduktionsstöd

SNART DEADLINE! 23 september - Manusutveckling, post.prod & samproduktionsstöd

12 aug, 2020
Skrivet av: Mattias Ehrenberg Admin
Kategorier: Samproduktion, Manusförfattare

Pga Covid-19 pandemin öppnar Film i Dalarna upp för möjligheten att söka även manusutvecklingsstöd och postproduktionsstöd vid ordinarie samproduktions-deadline den 23 september.

Viktig information för sökande av manusstöd och postproduktionsstöd
Stöden är en insats för att utöka försörjningsmöjligheterna de yrkesverksamma i regionen i en tid då det är svårt att genomföra produktioner. Stöden ges inte till personer som går en CSN-berättigad utbildning. Stöden för manus och postproduktion är stipendium och kommer att vara mellan 10.000 - 30.000 kr. Manusförfattaren måste vara skriven i Dalarna. Ansökan måste ha ett synopsis på max 2 A4-sidor. Googla hur man skriver ett synopsis om du är ovan. 

Gällande postproduktionsstöd måste klipparen vara skriven i Dalarna samt att projektet inte erhållit tidigare finansiering från Film i Dalarna.

För att söka stöden skapar du en profil (eller loggar in på din befintliga profil) på Film i Dalarnas hemsida och skapar ett projekt, som du därefter söker stödet igenom (välj stödformen "manusutveckling" för manus, "dokumentär" eller "fiktion" för postproduktion och skriv i ansökan att det gäller postproduktion).

Samproduktionsfinansiering
För att söka samproduktionsfinansiering för produktion av kort fiktion samt dokumentärfilm gäller våra vanliga riktlinjer, och du kan läsa mer om dessa på vår hemsida.