Vi välkomnar vår nya filmkonsulent för samproduktion och dokumentärfilm!

Vi välkomnar vår nya filmkonsulent för samproduktion och dokumentärfilm!

10 jan, 2018
Skrivet av: Linda Carolina Svensson ADMIN
Kategorier: Film i Dalarna, Dokumentär, För Filmare, Samproduktion, Filmarbetare i Dalarna
Vi på Film i Dalarna är oerhört glada att vår ny-gamla medarbetare Mattias Ehrenberg är tillbaka hos oss, denna gång i rollen som filmkonsulent för samproduktion och dokumentärfilm. Vi passade på att ställa några frågor till Mattias om hans fokus på Film i Dalarna och andra saker som kan vara bra att veta.

VEM ÄR DU OCH VAD KOMMER DU ATT GÖRA PÅ FILM I DALARNA?
Jag är en hemvändande Leksing som arbetat med det mesta på produktionssidan. Jag är utbildad filmproducent på Den Norske Filmskolen har arbetat på produktionskontor med fokus på manusutveckling, finansiering och projektplanering för långfilm och TV-serier. Jag har även arbetat med kompetensutveckling inom filmbranschen genom KulturKraft-projekten i Göteborg och Stockholm. På Film i Dalarna kommer jag att arbeta som samproduktions- och dokumentärfilmskonsulent samt med strategiska frågor inom verksamhetsutvecklingen.


I VILKA ÄRENDEN KAN JAG KONTAKTA DIG?
Mitt fokus ligger på samproduktion och dokumentärfilm för mer erfarna filmare och produktioner. Om du har frågor kring detta som du inte känner att du kan få svar på från hemsidan så är du som alltid välkommen att höra av dig, eller om du behöver rådgivning kring ditt projekt eller kring din yrkesutveckling. 


VILKA FORMER AV STÖD KAN JAG FÅ AV DIG OCH FILM I DALARNA?
Tre gånger per år tas beslut om ekonomiskt stöd för samproduktion och dokumentärfilm. Med stöden erbjuds även personlig handledning eller möjlighet att ha mig som bollplank under produktionens gång. Film i Dalarna har även teknikstöd samt växthusstöd som sköts av mina kollegor. 


HUR GÖR JAG FÖR ATT SÖKA STÖD?
Du går in på www.filmidalarna.se där du finner information och gör din ansökan.


VAD SKA JAG TÄNKA PÅ INNAN JAG KONTAKTAR DIG?
Läs på vår hemsida först, här finns mycket information angående hur man söker projektstöd osv.