Tempo dokumentärfilmträff "meet up"!

Tempo dokumentärfilmträff "meet up"!

8 mar, 2019
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: Filmfestival, Dokumentär, För Filmare, Bakom Kulisserna

Film i Dalarna skickade stolt dit två Dalafilmare, Stefan Erdman och Martin Flink. Meet Up arrangeras av festivalen med hjälp av SVT, Svenska filminstitutet, Folkets bio och Film i Dalarna plus många fler. Ett flerdagars program där dokumentärfilmare som är mindre etablerade träffas och får ta del av intressanta projekt och mingla med andra. 

Martin Flink reflekterar:

Att besöka Tempo meet up och träffa andra dokumentärfilmare som också sliter med sina projekt var väldigt lärorikt och gav mig en hel del nya idèer.

Det bästa var nog att få se andra regissörers ”Work in progress” och se trailers, höra hur dom tänker kring handling samt hur de tacklar problem som dyker upp. För det är ju en sak om man sysslar med fiktion, då går det att skriva om en scen om den inte känns bra innan man börjar filma. till skillnad från dokumentärfilm där det blir en betydligt större grej om handlingen drar iväg åt ett helt annat håll efter flera månader eller år av inspelning. Å andra sidan är det precis det jag gillar så mycket med dokumentärfilm, att ha en tanke på vart filmen kan bana iväg i början och sedan bara åka med och se vart man hamnar i slutändan. Att vara en liten lort på väggen.

Tempo, dit ska jag fler gånger helt klart!

Hälsar Martin Flink, Producent/ Fotograf

Martin träffar ni på Existentiell filmfestivali april där han håller en work in progress-föreläsning om sitt kommande projekt "Lokstallet".
Foton: Martins privata