Talangdagarna på Fårö

Talangdagarna på Fårö

28 jun, 2023
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: Film i Dalarna, Filmbranschen, För Filmare, Bakom Kulisserna, Talang

Bergmanveckan på Fårö pågår för närvarande samtidigt som Bergmanveckans talangdagar, med deltagare från hela Sverige.

Det är en magisk vecka då filmskapare och filmkonsulenter samlas för att ta del av Bergmanveckans program. Men det finns även ett särskilt program för deltagarna som möjliggör nya vänskapsband och framtida kollegor. Här har de möjlighet att se varandras verk och delta i presentationer av inbjudna regissörers arbete i framsteg, titta på film och möta branschfolk samt några Hollywoodstjärnor. Ett exempel på detta var när Mattias Ehrenberg från Film i Dalarna intervjuade skådespelerskan Aubrey Plaza (känd från "Emily the Criminal" och "Parks and Recreation") på Sudersandsbiografen på Fårö. Under denna händelse fick filmtalangerna chansen att ställa frågor till Aubrey och lyssna på hennes erfarenheter och vägen hon tagit för att bli skådespelerska.Aubrey hade ursprungligen inte planerat att bli skådespelerska, utan hennes dröm var att bli regissör. Det var dock under hennes utbildning på filmskolan som hon fick en skådespelarroll i den kommande TV-serien "Parks and Recreation", vilket ledde till en framgångsrik skådespelarkarriär. Hon var med i serien under många säsonger, vilket i sin tur ledde till fler roller och slutligen hennes stora genombrott i succéserien "The White Lotus".

Ett av Aubrey Plazas många tips till filmungdomarna var att inte vänta på drömjobbet, utan att ge sig in i branschen och bara göra. Hon betonade vikten av att vara aktiv och arbeta hårt för att nå sina mål.

Nyligen har Aubrey även haft nöjet att arbeta med en av branschens mest framstående regissörer, nämligen Francis Ford Coppola. Hon har en roll i hans kommande storfilm "Megalopolis". Aubrey berättade att hon verkligen uppskattade att arbeta med Coppola. Han var mycket uppmuntrande, lyhörd och gav skådespelarna stor frihet. Detta var också ett värdefullt tips som hon delade med sig av till alla blivande filmskapare.

Talangdagarna arrangeras av Film på Gotland tillsammans med Bergmanveckan, Bergmancenter, Filmregionerna Sudersandsbiografen och Svenska filminstitutet!

Mer om Aubrey på:
https://www.imdb.com/name/nm2201555/

Foton: Jerry Eriksson