fyra glada personer med blombuketter framför en bioduk.

Smygpremiär av filmen Jorden anropar!

25 mar, 2024
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: Visningar

På fotot: Philoméne Grandin, Jonas Kruse, Anders Linder, Victor De Melenne och Martin Fallhagen


Drygt etthundra inbjudna biobesökare kom till mingel och smygpremiär av novellfilmen Jorden Anropar på anrika Slottsbiografen i Uppsala den 21 mars - på Internationella Down syndromdagen. Bland gästerna fanns boenden från fyra gruppbostäder i Uppsala. Alla skådespelare och filmteamet från Ludvika var såklart på plats.

Filmen fick enorma ovationer och applåderna ville aldrig ta slut! 

Alla människor behövs. Alla har rätt att komma till tals. Det är budskapet och bakgrunden till filmprojektet Jorden anropar. Manus och regi svarar Martin Fallhagen för, en ung man med Down syndrom. 

Filmen handlar om en sjuårig pojke vid namn Kalle som får en inbjudan från sin vän Mira att följa med på en rymdfärd till Skogsplaneten för att besöka deras gemensamma vän Femman. Trots inledande entusiasm från Kalles sida, möts resan av utmaningar och längtan efter hemmet börjar växa hos Kalles vänner. När det är dags att återvända till Jorden vägrar Kalle att lämna rymdskeppet och bestämmer sig för att fortsätta mot Skogsplaneten för att inte svika sin dröm och den ensamma Femman. Filmen utforskar teman som vänskap, längtan efter äventyr och att följa sina drömmar.Ludvikafilmaren Johan Bodin, Wizworks Studios, vid bioaffischen för Jorden Anropar 


Producent Lasse Nohrstedt. 

Regissör: Martin Fallhagen, Philomene Grandin

Manuscript: Martin Fallhagen, Tomas Norström

Filmfotograf Johan Bodin, Wizworks Studios.Alla foton: Wizworks Studios, Ludvika.