Filmset, med en filmfotograf som kikar ikameran. Framförkameran två ungdomar som sitter på marken i en skog. En av dem håller i ett skjutvapen.

Se upp för Zombies

24 mar, 2023
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: Talang

Det finns många sätt att finansiera sitt filmprojekt på. Ett sätt är crowdfunding vilket är en metod att få en publik att investera i en film de vill se innan filmen blivit till, eller är färdig. Hos oss på Film i Dalarna har vi ett par stycken talangprojekt som "crowdfundar" för att delfinansera sina filmer. En av dem är filmaren Emil Broo med sin lågbudget-långfilm "Se upp för Zombies".  Under ett par års tid har Emil arbetat med med allt från manus till inspelning. Emil har lagt ner mycket tid och egna pengar på projektet, men han har även fått hjälp av Film i Dalarna och Region Gävleborg m fl. Nu i slutspurten tar han alltså hjälp av crowdfounding


Nu har filmcafé uppmärksammat hans projekt och skrivit om det på deras sajt. Vi vill också uppmärksamma Emil genom att framhäva hans projekt. Dessutom vill vi lyfta Emil som filmare och inspiratör för andra oetablerade filmare och här visa att det går att göra lågbudgetfilm! Vi vill uppmuntra alla unga som gamla att det är roligt och möjligt, samtidigt som vi vill slå ett slag för att söka filmstipendium hos oss. 

Se up för Zombies handlar om Daniel och Linnea som är två deprimerade ungdomar som inte vet vad de vill med sina liv. När en zombieapokalyps bryter ut i Sverige korsar de varandras vägar och måste tillsammans samarbeta för att överleva, trots att de till en början inte gillar varandra. Men under tiden så kommer de närmare varandra och hittar en ny mening med sina liv; att döda zombies. 

Se trailern.

Se upp för zombies är ett samverkansprojekt mellan bl a Region Gävleborg, Film i Dalarna Studiefrämjandet och Emil Broo. 

 Foton: Emil Broos privata.