Två filmarbetare i vinterlandskap, en håller i en kamera.

Samproduktionsdeadlines och nya satsningar hos Film i Dalarna

11 maj, 2022
Skrivet av: Linda Carolina Svensson ADMIN
Kategorier: Film i Dalarna, Dokumentär, Filmbranschen, För Filmare, Kortfilm, Samproduktion, Filmarbetare i Dalarna, Manusförfattare

Nu öppnar vi upp vår samproduktion och nya satsningar för dig som är filmskapare. Det är dags att ansöka om samproduktion inför sommaren. Missa inte heller våra nyheter kring de nya samproduktions-satsningarna.


Du kan nu ansöka om samproduktionsfinansiering för kortfilm och dokumentär med följande deadlines under 2022: 13 juni, 5 september och 14 november. Finansieringen söks som vanligt på vår hemsida.


Nyhet: Nu samproducerar Film i Dalarna även större produktioner

Samproduktionsfinansiering för produktion av långfilm och tv-serier har samma ansökningsdatum  som kortfilm och dokumentär men producenten kan kontakta Film i Dalarna för en dialog. Etablerad producent/produktionsbolag krävs generellt för finansiering.

 
Nyhet: Talent to Watch 2022 - långfilmsutveckling & kortfilm (fiktion)

Talent to Watch är en tillfällig ”efter covid”-satsning på långfilmsutveckling samt kortfilm (fiktion) under juni-dec 2022 med syftet att finna nya röster, stärka regionens filmskapare och stimulera produktion och talangtillväxt. Satsningen, som finansieras av Film i Dalarna och Svenska Filminstitutet, består av två delar:
Långfilmsutveckling - Utveckla din långfilmsidé. Denna satsning är till för dig som har en viss erfarenhet som filmare/författare. Du som är författare skriven i Dalarna kan söka stöd för manusutveckling. Du som är filmskapare med och har en idé eller manus kan även söka medel för att göra en skissfilm, dvs testa en scen, en stil eller liknande. Alla långfilmsutvecklings-ansökningar kommer att ha samma deadlines som samproduktion, dvs: 13 juni, 5 sep och 14 nov.
Kortfilm fiktion - Satsningen ger Film i Dalarna en förbättrad möjlighet att stötta just kortfilmen (spelfilm och hybrid) under perioden. Denna satsning är till för dig som ska göra din första kortfilm, eller dig som gjort någon kortfilm tidigare. Mer information om ansökan kommer inom kort.

 

Mer information om Talent to Watch-stöden, ansökningsförfarande mm, kommer på vår hemsida under ”Göra film” och FaceBook kring den 19 maj.