Prisregn över filmer gjorda av mediestudenter på Högskolan Dalarna, IGEN!

Prisregn över filmer gjorda av mediestudenter på Högskolan Dalarna, IGEN!

9 apr, 2019
Skrivet av: Diana Andersson Walve ADMIN
Kategorier: Filmfestival, Skola & Utbildning, Dokumentär, Kortfilm

Högskolans hemsida skriver man: Än en gång visar Högskolan Dalarna vilken kvalité lärosätet har när det gäller medieutbildningar. Sammanlagt fyra utmärkelser blev det under Sveriges Kortfilmfestivali helgen i Stockholm. Förutom den tunga utmärkelsen som Bästa Filmskola, vann filmen "Där finns inte jag" både Bästa Musik och guld i Filmskoleklassen och kortfilmen "P.A.P.P.A" prisades för Bästa Ljud. 


– Så oerhört roligt för våra studenter, alumner och för alla oss som undervisar och arbetar i vår fantastiska miljö, säger Axel Grigor, programansvarig Film- och TV-produktion.

Sveriges Kortfilmfestival, SKFF är Sveriges äldsta filmfestival som arrangeras vart annat år i Stockholm och syftet är att skapa möjligheter för alla att visa sina filmer och tävla, gå på seminarium och föreläsningar. Bakom evenemanget står riksorganisationen Sveriges Film- och videoförbund.

Motiveringen bakom utmärkelsen Bästa Skola lyder: Årets filmskola visar med sina filmer på hög artistisk nivå och utomordentligt väl genomfört filmiskt hantverk. Detta vittnar om lyhörda lärare och handledare, som har en stark tilltro till filmskapandet där tekniken och det personliga berättandet går hand i hand och utmanar traditionella filmiska ramar.


– Det känns otroligt roligt. Vi är stolta och tacksamma. Akademin Valand, Biskoparnö och STDH (DI) var ju också skolor som var närvarande med bidrag, säger Therése Herkules, adjunkt i Bildproduktion till Eva Rehnström som publicerat artikeln. 

Kortfilmsdokumentären "Där finns inte jag" blev också utvald att representera Sverige på UNICA. Kan man slutligen läsa i artikeln. 


Film i Dalarna vill givetvis gratulera och önska all lycka till i framtiden. Vi vill även passa på att tala om att alla dessa filmare har fått stöd av oss i någon form. På fotot från vänster. Jonas Engberg, Therése Herkules, Lama Alshehaby, Håkan Holmberg, Sanne Öberg, Emilia Myrup, Emilie Kastberg och Julia Strandell.