NyTeknik

NyTeknik

22 aug, 2018
Skrivet av: Tobias Ingels ADMIN
Kategorier: Teknik

Ny teknik!


Film i Dalarna är glada att kunna erbjuda våra filmare ny teknik! Tekniken ingår i vårt teknikstöd och kan bokas redan idag! Årets inköp kompletterar vår tidigare utrustning och stärker möjligheterna för våra filmare att hålla en hög produktionsnivå. 

Bara denna sommar så har vårt teknikstöd möjliggjort att filmare och arrangörer har kunnat genomföra spännande projekt såsom konstfilmer, dokumentärer och en Dalawestern!

Teknikstöd söker du genom det projekt du skapat på vår hemsida. Du kan enbart söka teknikstöd men behöver dock skapa ett projekt även då. Det är viktigt att du läser igenom våra regler för teknikstöd och hur du går tillväga för att slippa problem vid hämtning/lämning av tekniken.


Mer information om vårt teknikstöd finner du genom att klicka här!


Ny teknik för i år:

1 x Kamera, Panasonic AU-EVA1  (Mer information hittar du här!).

1 x Objektiv kit, Samyang XEEN kit, 24,35,50 och 85 mm. (Mer information hittar du här!).

1 x Ljud, Inspelningsenhet Zoom F8. (Mer information hittar du här!).

2 x set Ljud, trådlösa mikrofoner Sennheiser SK AVX, EKP AVX. (Mer information hittar du här!).

1 x set Ljud, trådlösa mikrofoner Sennheiser Eng set ew112PG (mer information hittar du här!).


Svar på våra vanligaste frågor om teknikbokning!
Nu har tekniken vart öppen för bokning via webben i snart ett halvår. Ett nytt system med nya rutiner har inneburit en förändring för både er och oss. Vi hoppas att ni finner teknikstöd och bokning mer tydligt och överskådligt för er produktion. Vi har sammanställt de mest frekventa frågorna vi fått av er nedan. 

Om ni har övriga frågor så tveka inte att kontakta teknikansvarig: tobias.ingels@filmidalarna.se


Fråga: - Kan jag lämna/hämta utrustning någon annan tid en den som är angiven?

Svar: - Nej! För att Film i Dalarna skall kunna behålla teknikstödet så krävs det att de dagar som angivits respekteras. Detta för att tekniken är bara en del av många uppgifter för den som är teknikansvarig samt att tekniken ofta skall ut till nästa filmare dagen efter dess återlämningsdatum. Detta är väldigt viktigt då den som bokat teknik efter er kan ha ett  team samt skådisar som väntar och som skall ha betalat. 

Sen återlämning resulterar i en avgift som faktureras av er, vid återupprepning av sent återlämnad teknik så förlorar man sin rätt till teknikstöd och därmed möjligheten att låna teknik av oss.


Fråga: -Varför behöver jag lämna en deposition vid lån av halogenlampor?

Svar: -Halogenlampor kräver att du handskas försiktigt med dem, speciellt då de kan explodera vid kontakt av fett. Vi har sett att en deposition gör så att filmarna har blivit mer uppmärksamma om detta vilket innebär att vi inte behöver bytta lampor vid varje lånetillfälle.


Fråga: -Varför sitter det taggar på era väskor?

Svar: -Vi har satt taggar på vår utrustning för att vi/ni skall lätt kunna identifiera tekniken samt att på tagens baksida finns en innehållsförteckning om vad som skall finnas i väskan. Vi går igenom innehållsförteckningen gemensamt vid hämtning/lämning för att säkerställa att tekniken är komplett. Om något fattas eller finner att tekniken är trasig så tar vi ut en avgift av den som lånat tekniken av oss.


Fråga: -Varför har ni infört så många nya regler?

Svar: -Teknikstödet är ett de större stöden vi har för att hjälpa våra filmare att genomföra sina projekt. Då är det extra viktigt att den som kommer och lånar kan:

1. Få tillgång till den utrustning som den har bokat.

2. Tekniken är hel och fungerar som den skall.

3. Att tekniken finns att hämta den dag som vi utlovar på vår hemsida.

Vi ser våra filmare som professionella filmarbetare och vill kunna erbjuda er en professionell tjänst tillbaka.


Fråga: -Hjälp! Mitt teknikstöd kommer upp som en väldigt dyr hyra! Måste jag betala?

Svar: -Nej du behöver inte betala hyra om du fått ett godkänt stöd av oss. Det som är viktigt är att du bokar din teknik genom ditt projekt och inte genom din profil. Du kan gå in och redigera i efterhand.


Fråga: - Måste jag få godkänt av filmkonsulenterna för att få hyra utrustning?

Du behöver inget godkännande av stöd för att få hyra hos oss. Dock måste du skapa en profil och ett projekt. 


Fråga: -Jag är sent ute och försöker boka utrustning i sista minuten men bokningen går inte igenom, varför?

Svar: -Bokning är möjlig fram till två dagar för utlämning. Dvs om utlämningen är en tisdag så kan du boka söndag kväll men inte måndag morgon. Vi gör inte undantag. Periodvis pågår fler inspelningar, så boka din utrustning i god tid för att vara på den säkra sidan. Teknikstödet gör att du har en möjlighet, men ingen rättighet, till utrustningen. 

 

Jag vill passa på att tacka alla som hjälpt oss att rapportera in buggar och fel vid bokningar på vår hemsida. Stort tack! Ni har bidragit till att förbättra vår hemsida och att vi förhoppningsvis är förbi alla barnsjukdomar. Tack för ert tålamod och vi ser fram mot att se er igen och höra om era nya projekt. 


Många varma hälsningar

Tobias Ingels
Teknikansvarig