Fem personer ser in i kameran i bakgrunden syns utsikt över Göteborg

Ny framgångsrik kortfilm av dalafilmaren Jonathan Wilhelmsson

5 maj, 2021
Skrivet av: Linda Carolina Svensson ADMIN
Kategorier: För Filmare, Bakom Kulisserna, Kortfilm, Samproduktion, Filmarbetare i Dalarna

Dalafilmaren Jonathan Wilhelmsson är aktuell med sin nya kortfilm "Untitled earth sim 64" som handlar om Marie som får en existentiell kris när hon inser att jorden bara är en simulering. Filmen har rönt stora framgångar både hemma i Sverige och internationellt, åtta priser och flertalet nomineringar har filmen hittills förvärvat. 


Ett sidoprojekt som Jonathan arbetat med är en bakomfilm till "Untitled earth sim 64", som på ett lekfullt sätt sammanfattar de svårigheter man kan möta som filmskapare i sitt projekt. 

Det var lite det som var vår tanke, att försöka göra en underhållande och någorlunda koncis sammanfattning av hur en film skapas, antingen för nya filmskapare eller kanske för någon som inte håller på med film men är intresserad och kan se hur det går till. /Jonathan Wilhelmsson

I bakomfilmen visar Jonathan alla visuella effekter och hur de skapades för originalfilmen. Bland annat förklarar han hur han bytte ut Maries ansikte i en tagning där en glass ska landa på skådespelaren Karen Olrich-Whites huvud och de endast hade två tagningar att använda sig av. 

En kvinnlig skådespelare har en glass på huvudet.

Originalfilmen och bakomfilmen finns nu att se på Youtube. Missa inte!