Man med kamera på gräsmatta.

Miljöjägarna bjuder in till utbildning i dokumentärt filmskapande.

28 jan, 2022
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: Dokumentär, Kortfilm

Safari Sverige och filmprojektet Miljöjägarna drar igång en ny utbildningsomgång för unga filmare med fokus på miljö och natur. Det blir den 4:e kursen som Miljöjägarna genomför.
Kursstart är redan 18 februari med både fysiska träffar och distansutbildning under våren.

Miljöjägarna är ett projekt där vi berättar med film om allt som görs i Sverige för att vår jord ska kunna klara alla de utmaningar vi står inför. Du kan bli en viktig del i detta arbete.

Miljöjägarna vill bjuda in dig till en utbildning i dokumentärt filmskapande där målet är att du ska lära dig filmens hantverk, men också handleda andra ungdomar i att producera natur-och miljödokumentärfilm.

Under ett antal utbildningstillfällen under våren, både i våra lokaler och digitalt, kommer du att få fördjupande kunskaper i filmskapande både tekniskt och innehållsmässigt.

Teori varvas med praktiska moment. Du ska känna dig trygg med att hantera all den kamerautrustning som finns i projektet. Du får också redskap i att behärska intervjuteknik, ljud-och ljus, samt redigeringsprogrammet Final Cut X.

Hur berättar man på ett intresseväckande sätt? Att producera en engagerande film, kräver noggrann research och planering. Vi kommer att lägga stor vikt på detta viktiga förarbete.

Som slutuppgift kommer du att få dokumentera ett miljöprojekt som ska resultera i en 5-10 minuter lång film.

Första kurstillfället är 18-20 februari, därefter ses vi 4-6 mars och så är det två träffar på distans i april, för att slutligen träffas i maj och avrunda kursen.

Kontaktuppgifter för anmälan och frågor: Stefan Quinth, Stefan.quinth@safarisverige.nu


Foto: Trygve Finkelsen & Mostphotos