Maria Blom gästar Storybar

Maria Blom gästar Storybar

11 mar, 2019
Skrivet av: Linda Carolina Svensson ADMIN
Kategorier: Filmbranschen, Filmarbetare i Dalarna

Vi välkomnar regissören och manusförfattaren Maria Blom till Storybar den 21:a mars. Maria har regisserat bl.a. ”Masjävlar”, ”Nina Frisk” och nu senast familjefilmen ”Monky”. 2004 debuterade hon med filmen ”Masjävlar” som blev en klassiker och som hon vann en guldbagge för bästa manus. I vår är hon aktuell med att regissera Moneybrothers scenshow.

Marias stora filmgenombrott var 2004 när hon filmatiserade "Masjävlar" som vann en Guldbagge för bästa film och bästa manus. 

 

Maria har en teaterbakgrund där hon skrivit och regisserat flertalet pjäser på Stockholms Stadsteater. 2017 fick hon Landstinget Dalarnas kulturpris samma år hade familjefilmen Monky premiär.

Filmen Monky handlar om Frank, 11 år, som en dag hittar en livs levande apa i familjens trädgård. Apan kallar de för Monky och med henne startar ett spännande och roligt äventyr. 

Men det går snart upp för dem att Monky inte är en vanlig apa och att det inte var en tillfällighet att hon dök upp just i deras trädgård. Vem är hon? Var kommer Monky ifrån och går det att hemlighålla henne för byn?