röda små stugor och en båt vid en brygga i skärgården, Hindö hamn

Sök till Manusworkshop i Sankt Annas skärgård

29 maj, 2024
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: För Filmare, Manusförfattare

Archipelago Script Lab 2024

Nu letar vi efter dig som vill utveckla din filmberättelse tillsammans med andra filmmanusförfattare/producenter/regissörer Kursen Archipelago Script Lab hålls under 5 dagar på Skärgårdsön Hindö i Sankt Annas inre skärgård i Östergötland. Totalt 7 projekt deltar och kursen riktar sig främst till manusförfattare med du kan också vara producent eller regissör med skrivarambitioner som vill utveckla ditt manus med Workshopledare Karin Arrhenius!

Deadline ansökan: 16 juni 2024.

Plats: Skärgårdsön Hindö i Sankt Annas inre skärgård. sanktannabb.se

Tid: torsdag em 22 aug – måndag morgon 26 aug 2024 

Kostnad: Archipelago Script Lab kostar inget att delta i, resa, boende och mat ingår.

Workshopledare: Manusförfattaren Karin Arrhenius

Det är sjunde gången vi genomför Archipelago Script Lab och har som ambition att kompetensutveckla filmare i Sverige och rusta för en framtid som kommer att kräva både bredd och djup kompetens kring storytelling. Alla genrer är välkomna – Kortfilm, TV-serier och långfilm. Live action eller animation eller blandat. Du kan vara i början av utvecklingen eller längre kommen. Fokus under dagarna är eget skrivande, handledning med feedback och nätverkande med andra författare. Känner du behov av att bolla din berättelse med spetskompetens kan detta vara för just dig!

Här får du möjlighet att utveckla din berättelse på en ö i skärgården avskärmad från vardagens brus. Boendet är spartanskt med utedass och enklare dusch. Det finns havsbad, bastu, kajaker och vacker natur att promenera eller springa i för den som vill. Får och hund finns på gården där kursen hålls.

Vem kan söka

Du kan söka om du bor i någon av regionerna som är med i samarbetet och är över 18 år. Det finns ingen övre åldersgräns men du definierar dig som en filmskapare i utveckling. Vi tänker oss att du skrivit kortfilm tidigare eller har motsvarande erfarenhet. (Om du bor i annan region som är med i samarbetet, besök respektive hemsida.)

Du söker med synopsis eller treatment om du arbetar med längre format och adderar manus om du söker för kortfilm. I konceptbeskrivning eller text om din filmidé beskriver du var du befinner dig i processen eller utvecklingen. Motivera gärna din ansökan med tankar om vad du behöver utveckla och vad du kan tänka dig att vinna på att delta i workshopen. Bifoga även cv och länk till tidigare filmer/produktioner om du har sådana. Detta för att ge oss en bild av vem du är och var du befinner dig i din utveckling.

Sökande från Dalarna skickar sin ansökan till Diana Walve

I ärenderaden skriver du: Ansökan Archipelago Script Lab 2024.

DEADLINE för ansökan är den 16 juni.

Övriga sökande

För sökande från samarbetande regioner, samt hur du söker kan du läsa på respektive filmregions hemsida: 

Västra Götaland – FilmCloud

Stockholmsregionen

Region Uppsala - Kulturutveckling Region

Region Skåne - Film i Skåne

Region Blekinge, Region Kronoberg och Region Kalmar län - Filmregion SydostRegion

Östergötland FIlm i Öst

Workshopledare Karin Arrhenius

Manusförfattare som skrivit både originalmanus för film och tv, liksom adaptioner av romaner. Hon har bakom sig utbildningar som filmvetenskap vid Lunds Universitet, Stockholms Filmskola, Biskops Arnö Folkhögskola och manusutbildningen på Dramatiska Institutet. Exempel på adaptationer är manusen som baserades på Jonas Hassen Khemiris bästsäljare Ett öga rött (2007) och Lotta Thells roman I skuggan av värmen (2009) och inom tv-serie, Händelser vid vatten (tv-serie, 2023) av Kerstin Ekmans roman med samma namn och tv-serien Rebecka Martinsson efter Åsa Larssons deckarsvit. Mer personliga originalmanus är Flickan (2009) och Faro (2013) som båda blivit prisade vid flera festivaler. Skriver för närvarande manus som bygger på Andrew Waldens roman ”Jävla karlar”, belönades med Augustpriset och blev även fjolårets mest sålda svenska bok.

Mer om Karin

Kursen är ett samarbete mellan FilmCloud/Västra Götaland, Film Stockholm/Stockholm, Kulturenheten/Region Uppsala, Film i Skåne/Region Skåne, Film i Dalarna/Region Dalarna, Filmregion Sydost samt Film i Öst/Region Östergötland med stöd från Svenska Filminstitutet.

Fotograf: Britta Andersson