Elever med kamera

Ludvikaelev vann filmpris i Storbritannien

9 nov, 2022
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: Filmfestival, Skola & Utbildning, Dokumentär, Filmpedagogik, Talang

Ludvikas esteter vinner igen – nu på Wicked Wales Filmfestivalen i Wales (UK).

Under den internationella filmfestivalen "Wicked Wales" gick priset för bästa dokumentärfilm till Ludvikaeleven Anastasija Spasic. 

Wicked Wales Filmfestival ägde rum i Prestatyn i Storbritannien under höstlovsveckan. Det är en internationell festival för ungdomsfilm. 58 filmer visades från 16 länder, där av dokumentärfilmen ”Cactus – four in one”, som är gjord av Anastasija Spasic. Filmen är humoristiskt berättad från en kaktus perspektiv.

Anastasija kunde tyvärr inte åka dit, men hon vann pris i kategorin Bästa dokumentär, 13 – 18 år.

"Jag kan knappt tro att min film har vunnit. Tills för några dagar sedan visste jag inte ens att den var med på festivalen och det gör det här till en ännu större överraskning. Det var ett roligt projekt att göra, så jag är glad att andra tycker om den också!” berättar Anastasija. 

"Vilket bra filmgäng vi har på VBU - nästa stopp är Madrese International Filmfestival i Iran, Novemberfestivalen i Trollhättan, samt Camera Zizanio i Grekland där våra filmer visas under november och december" säger filmpedagogen Marija Ratković Vidakovi.

Film i Dalarna gratulerar Anastasija och klassen samt Marja! Vi är mycket glada över att ni gör film och vill visa dem för hela världen. Heja er!

Filmen visades även på Dalarnas filmfestival.Foto: Marija Ratković Vidakovi