Landets första biografkonsulent med fokus på ungdomar

26 jun, 2018
Skrivet av: Linda Carolina Svensson ADMIN
Kategorier: Visningar, Filmarbetare i Dalarna, Filmpedagogik

Björn Larsson, hemmahörande i Leksand, har fått Sveriges första biografkonsulent-tjänst med fokus på ungdomar. Björn har sedan 1990 varit drivkraften bakom framgångsrika Bio Kontrast i Leksand. En ideell verksamhet som nått publika framgångar år efter år och som hållit en hög kvalité av filmer i reportoaren. Tidigare har Björn byggt upp och ansvarat för medieprogrammet på Leksands gymnasium och undervisat i bland annat fotografi, han är även dokumentärfilmare. Kombinationen av kreativitet inför visningar/event och lyhördhet att få med sig andra kommer väl till pass då BioNio skall utvecklas och även starta på nya orter. Utgångspunkten med BioNio är ungdomars egna initiativ och engage­mang. 

”För att biografer ska överleva i framtiden behövs ett helt nytt tänk – där unga människor spelar en nyckelroll. Eftersom jag själv arbetar med bioverksamhet, vill jag komma som en kompis och utbyta tankar och idéer. Ser framemot att träffas!” säger Björn Larsson i ett nyhetsutskick från Våra Gårdar angående sin nya tjänst. Han börjar nu med att besöka ett antal biografer runt om i landet, för att med stor närvaro, kreativa insatser, i samarbete/samförstånd med biografägaren och andra lokala aktörer bokstavligen starta BioNio grupper av ungdomar. 

Här kan du läsa mer om BioNio.
Här kan du läsa hela nyhetsbrevet från Våra Gårdar.

Vi på Film i Dalarna önskar Björn lycka till på sin nya tjänst och ser fram emot många härliga filmvisningar för barn och unga i landet.