INSTÄLLT! UTLYSNING TALANG

INSTÄLLT! UTLYSNING TALANG

9 okt, 2020
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: För Filmare, Talang

OBS! Film på Gotland och en mindre grupp medlemmar i Filmregionerna har under hösten planerat för talangdagarna i Visby i december men vi måste nu tyvärr meddela att arrangemanget inte kommer att bli av. 

Anledningen är den snabba ökning av smitta som skett i landet under den senaste månaden och effekterna av denna. Att genomföra arrangemanget och garantera ledare och deltagares säkerhet i detta läge är inte längre möjligt. I beslutet ligger också att inte skjuta fram arrangemanget. Det kommer inte heller att bli en digital variant av talangdagarna. 

Vi hoppas få arrangera talangdagarna som vanligt i sommar under Bergmanveckan på Fårö. Tack för visat intresse och anmälningar.Sök till talangdagarna i Visby 2020 och upplev Visby vintertid! 

Talangdagarna är en mötesplats för nya filmare från hela landet. De ligger vanligtvis på försommaren under Bergmanveckan på Fårö men i år har vi fått tänka om och tänka nytt. Därför välkomnar vi till en ny och annorlunda version av talangdagarna som nu ligger i december i Visby. Här får du ta del av tre intensiva dagar med gäster, filmvisningar, nya bekantskaper och vandringar i den medeltida staden. Filmarna erbjuds boende på hotell, exklusiva möten med intressanta filmskapare, gott om tid att lära känna varandra och en filmövning med Hansestaden som kuliss.

Var: Kulturrum, Visby

När: 3-6 december 2020


Ur årets program

  • Spännande möten och nätverkande med talanger från hela landet!
  • Exklusiv förhandsvisning av STHLM Debutprojektet och långfilmen Clara Sola och samtal med filmens regissör Nathalie Alvarez Mesén och producent Nima Yousefi.
  • I huvudet på en filmdistributör och en festivalproducent! Med Jonas Pedersen Hardebrant och Cia Edström 
  • Upplev Visby innerstad som inspelningsplats! 
  • Exklusiv visning av den helt nya skräckfilmen Andra Sidan och möte med filmens regissörer Tord Danielsson & Oskar Mellander som med filmen gör sin långfilmsdebut. 

Och mycket mer!

Film i Dalarna stödjer med resa, deltagaravgift och hotellboende.  Du kommer i övriga fall att stå för dina egna måltider. 

Skriv några rader med länk till tidigare arbeten, och tala om varför just du vill åka. 

Märk mejlet med Visby 2020. Skicka till;

diana.walve@filmidalarna.se

Senast den 9/11 november vill jag ha din ansökan. 

Pga Coronaläget så kommer vi förbereda reservlista om den första utvalda inte kan åka för hen känner symptom. 

Film på Gotland tillsammans med Filmbasen/Film Stockholm, Boost Hbg/Film i Skåne, Film i Dalarna, Region Gävleborg och FilmCloud bjuder in till tre spännande dagar fulla av möten och nya intryck.

Foton: Film på Gotland


Årets träff följer hälsomyndighetens rekommendationer kring Covid-19.