Filmtips i virustider

Filmtips i virustider

18 mar, 2020
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: Film i Dalarna, Filmarbetare i Dalarna

Ibland infinner sig total idétorka när man vill se film, man letar och letar i alla streamingkanaler och glömmer tillslut bort vilka man hade som favoriter till fredagspizzan. Ibland kan det kännas hopplöst att hitta några guldkorn. Därför kommer här några filmtips från vår filmkonsulent Diana. 


En oväntad vänskap (feelgood)
En oväntad vänskap är en underbar komedi om vänskap, tillit och nya möjligheter. Det är den sanna historien om två män som på ytan inte har något gemensamt.

 


Notes on a scandal (drama)
Judi Dench and Cate Blanchett möts i detta rafflande drama om en kvinnas misstag som ger intressanta möjligheter för en annan. 


Katinkas kalas (dramakomedi)

Ett gäng hipsters som tillhör ett slags kulturell överklass samlas för att fira sin vän Katinkas födelsedag. En tematisk berättad historia som utspelar sig under ett dygn. 

 


All inclusive (komedi)
I denna svenska komedi får vi följa två systrar och deras mamma som åker på semester för att komma närmare varandra. Men trånga hotellrum och solens hetta kan göra vem som helst tokig. 

 


Slumdog millionaire (drama)
Har du någonsin önskat att du svarade rätt på alla frågorna och vann massa pengar i Vem vill bli miljonär? Det är precis vad som händer den hemlöse 18 årige Jamal från Mumbai. 

 Manchester by the sea (drama)

Stark berättelse om ett liv före... och efter... 

 Den skyldige (drama/spänning)

Prisbelönad dansk kammarthriller om en polismans kamp för att rädda en kidnappad kvinna. 

 


Marriage story (drama)

Varm, charmig skilsmässohistoria med en berättarstruktur som kanske inte faller alla i saken. Men till slut fungerar den. 

 


Muriells bröllop (feelgood)

Muriel är en blyg och tafatt "ful ankunge", som är besatt av musik av ABBA. och dagdrömmer om ett grandiost bröllop som ska ge lite omväxling i hennes tråkiga liv. Hon lämnar sina föräldrar och syskon i den lilla orten Porpoise Spit och flyttar till Sydney. Hon gifter sig därefter med David men…

 


Sideways (feelgood)

Charmig gubb-road-movie i vindistriktet. Här levereras minnesvärda repliker och monologer. 

(Passa även på att se Thelma & Louise.)