FILMARE, SÖK TILL GÄVLEDALA SKRIVARDERBY!

FILMARE, SÖK TILL GÄVLEDALA SKRIVARDERBY!

20 sep, 2018
Skrivet av: Tobias Ingels ADMIN
Kategorier: För Filmare, Talang

Sök till vår regionssamarbete och talangsatsning i höst!

FÖRSTA TRÄFFEN SKER I TÄLLBERG DEN 1-2 DCEMBER DÅ VI GÄSTAS AV GABRIELLA PICHLER SOM DELAR MED SIG AV SINA TANKAR KRING BERÄTTANDE OCH GER ER TIPS KRING JUST DIN HISTORIA OCH MANUS. TA CHANSEN OCH SÖK. 


Är du en ung filmare som gjort några kortfilmer men vill lära dig mer om att berätta med rörlig bild och skriva manus? Har du idéer som du älskar men som du av någon anledning kört fast med? Är du villig att drabba samman med likasinnade och utveckla din idé till ett spelfilmsmanus med professionella metoder?Region Gävleborg och Film i Dalarna startar i höst ett unikt talangprogram som fokuserar på dramaturgi och manusutveckling. Programmet sträcker sig över ett år och består av minst fyra obligatoriska träffar utspridda över fyra helger.Under året får deltagarna dessutom chansen att träffa och lära av branschen, delta i workshops samt lyssna på intressanta och skräddarsydda föreläsningar på spännande inspirerande platser i våra två grannlän!Under året utvecklar du din idé till ett fungerande filmmanus, samtidigt som du hjälper de andra att färdigställa deras. Tillsammans skapar skrivarderbyts deltagare, ledare och föreläsare en miljö där vi hjälper varandra till att få en fungerande struktur, manusspråk och dramaturgi som sedan håller bra nog för att filma!Skrivarderbyt ska bestå av minst fyra unga filmare, två från Dalarna och två från Gävleborg. Ansök med CV, filmografi och en filmidé som du vill utveckla senast den 15 oktober!


Ansök fram till 15 oktober

I ansökan ska du bifoga Personligt brev med filmografi samt en beskrivning av en filmidé som du vill utveckla i skrivarderbyt. 

Mejla det senast den 15 oktober 2018. Vid frågor och ansökan kontakta:

Diana Andersson Walve

Filmkonsulent för växthus & talangutveckling 

072 - 142 61 63 

diana.walve@filmidalarna.se