somrig stadsbild med vattendrag, kyrka och gröna träd

Film i Dalarna söker vikarierande filmkonsulent för barn och unga

11 maj, 2022
Skrivet av: Linda Carolina Svensson ADMIN
Kategorier: Skola & Utbildning, Film i Dalarna, Filmarbetare i Dalarna, Filmpedagogik

Vi söker filmkonsulent för området barn och unga på Film i Dalarna

Tjänsten innebär ett vikariat på heltid med utgångspunkt i Falun, Dalarna. Som filmkonsulent för barn och unga arbetar du med att främja filmpedagogik i länet. I nära samarbete med länets kommuner, utbildningsinstanser och kulturskolor arbetar du främjande med filmpedagogiska projekt samt aktivt bygger nätverk på nationell nivå.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Driva utvecklingsfrågor inom filmområdet för barn och unga samt stärka arbetet med film- och mediepedagogiken i Dalarna.
  • Arbeta främjade för filmpedagogiska projekt i länet. 
  • Ingå i nätverk nationellt genom styrelser och arbetsgrupper som arbetar främjade för filmpedagogik och filmkunnighet.
  • Leda projekt samt ansvara för en ekonomisk budget och tillhandahålla enklare teknisk filmutrustning till projekt för barn och unga.
  • Samarbeta med olika kulturinstanser, föreningar och organisationer i länet.

Vi söker dig som:

  • Har en utbildning och/eller erfarenhet inom filmområdet som arbetsgivaren finner relevant.
  • Har inblick i barn -och ungdomsfilm och håller dig uppdaterad kring frågor som rör målgruppen 0-18 år.
  • Hanterar digitala plattformar, bjuder in till och håller digitala möten och workshops samt publicerar i sociala medier.

Vi ser gärna att du har en egen drivkraft med förmåga till självständigt arbete mot gemensamma mål. Vi ser det som en fördel att du har kännedom och/eller arbetat inom kommunal/regional kulturverksamhet. Det är ett plus om du känner dig bekväm att tala inför en grupp människor och har pedagogisk erfarenhet. Det är även fördelaktigt med B-körkort.


Ansökan

Vikariat 100%, 10 månader. Månadslön och tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Falun. Sista ansökningsdatum 27 maj. Har du frågor om tjänsten? Kontakta Linda Svensson, filmkonsulent, linda.svensson@filmidalarna.se. Ansökan med CV och personligt brev skickas till Daniel Wallentin, VD, daniel.wallentin@filmidalarna.se


Om Film i Dalarna

Film i Dalarna verkar för ett levande filmlän utifrån den rörliga bilden som konstart, pedagogiskt verktyg och näring. I uppdraget ingår att främja barn och ungas möjlighet att uppleva och skapa med rörliga bilder, både i skolan och på fritiden samt utveckla barn och ungas kritiskt tänkande genom ökad filmkunnighet. Film i Dalarna arrangerar och är medarrangör till regionala filmfestivaler och filmvisningar samt driver utveckling och frågor som är kopplade till länets biografer. Film i Dalarnas uppdrag är också att talangutveckla filmare och skapa förutsättningar för att filmarbetare ska kunna verka och bo i Dalarna genom att stödja filmare och investera i filmproduktioner med anknytning till länet. Till verksamheten hör även att verka för utveckling av infrastrukturen på filmområdet samt marknadsföring av Dalarna som filmlän och inspelningsplats. 

Film i Dalarna AB ägs av Region Dalarna.