Elever från Mora tävlar med sin film i Grekland

Elever från Mora tävlar med sin film i Grekland

12 nov, 2018
Skrivet av: Linda Carolina Svensson ADMIN
Kategorier: Filmfestival, Visningar, Kortfilm

Det är filmen Ensam är svag (Stronger together) som blivit uttagen att tävla i den 18.e upplagan av "Meeting of Young Peoples’ Audiovisual Creation" på filmfestivalen Camera Zizanio.

- Våra elever är de enda från Sverige som har en film med i Camera Zizanio, säger Karin Johansson, film- och mediepedagog på Kulturskolan Miranda. Eleverna som gjort filmen har producerat den på filmskolan under ledning av Kulturskolan Miranda på Rosa huset i Mora under våren 2018. 

Filmen handlar om Robin som hatar att gå i skolan. Där blir hon nämligen konstant trakasserad av ett gäng som av okänd anledning valt ut henne till att bli deras offer. Hennes pappa jobbar mycket och är ofta bortrest och någon annan vuxen finns inte i hennes omedelbara närhet. Hon är själv och mår inte bra. Men en dag dyker en ny tjej upp i skolan. Då förändras tillvaron för Robin.


Ensam är svag (Stronger together) är skapad av Sofia Mossbäck, Elvira Sares, Rahmat Alizade, Elicia Runmon och Leon Fyrby Gysling under handledning av filmpedagogerna Britt-Marie Meyer och Alfonso Ågren. Filmen är 8 minuter lång och hade sin Sverigepremiär på BUFF Dalarna i oktober.

Filmfestivalen äger rum i Pyrgos, Peloponessos i Grekland mellan den 1-8 december, i samband med den 21:a Olympia International Film Festival för barn och unga.

Vi på Film i Dalarna önskar de unga filmskaparna lycka till på filmfestivalen!