Gruppbild på röda mattan

Elever från estetiska programmet på VBU i Ludvika visade sin film på den spanska filmfestivalen Plasencia Encorto

16 maj, 2022
Skrivet av: Linda Carolina Svensson ADMIN
Kategorier: Visningar, Kortfilm, Talang

Elever från estetiska programmet på VBU i Ludvika, Parami Chongsa och Anastasija Spasic reste till Spanien på ungdomsfilmfestivalen Plasencia Encorto tillsammans med sin lärare Louise Norström.


Animationsfilmen ”Covid Generations” som skapades av VBU:s elever tillsammans med irländska filmskapande inom ramen för internationell filmverkstad Filmdagar på VBU, visades på filmfestivalen i Plasencia. Den var utvald som en av 56 filmer inom den internationella sektionen. Förutom filmvisningarna fick Parami och Anastasija vara med på olika filmworkshops och träffa andra filmskapande ungdomar från olika delar av Europa. 

”Att vara med på festivalen i Spanien är en av de bästa saker jag fått vara med om. Det gav mig en chans att ta del av en ny kultur och möta nya människor från olika länder. Jag lärde mig många nya saker på den här resan och blev inspirerad både till att skapa och att ta chanser och upptäcka nya saker,” 

berättar Anastasija. 


”Att konversera med alla andra filmskapande ungdomar från olika länder var en minnesvärd erfarenhet. Jag fick också nya idéer om hur jag kan skapa bättre filmer i framtiden. Sammanlagt kollade vi på mer än 50 filmer - det var ganska långa dagar men det var det värt alla gånger!”

 avslutar Parami.