röd stuga vid vattnet och en båt vid en brygga.

Deadline snart! 1 juli

23 jun, 2021
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: För Filmare, Manusförfattare

Sök till Manuskurs på Håskö i Gryts skärgård. 12-16 aug 2021

Den 4 dagar långa workshopen riktar sig till manusförfattare och regissörer.

Kursen hålls på Håskö, en ö i Gryts skärgård som ligger i Valdemarsviks kommun. Som deltagare bor du i en enkel stuga med utedass. Bastu och havsbad varje kväll. Stugorna är utrustade med kök och deltagarna lagar delvis sin egen mat men några måltider äts tillsammans.

På ön går kor lösa och i alla riktningar breder den östgötska skärgården ut sig. I denna osannolikt vackra natur arbetar man med sin egen filmberättelse med återkommande feedback. Petra Revenue, författare och regissör är årets kursledare. Petra är huvudlärare på ALMAs manusutbildning och undervisar i manus även i många andra sammanhang.

Det finns också tid under kursens gång att skriva på ditt projekt. Du förväntas alltså skriva då du inte sitter i handledning. Du söker med synopsis, treatment och/eller manus, beroende på var du är i din process. Vi välkomnar alla genrer; drama, komedi, skräck, action, barnfilm. Genom åren har vi sett en blandad kompott av kortfilm, långfilm, tv-serier och även animerat.

I momentet BLICKEN möter deltagarna en gäst som under en timme presenterar sin metod och sina tankar kring filmmanus. Det kan vara en skådespelare, producent eller annan yrkesfunktion.

Senast den 1 juli vill vi ha din ansökan som ska bestå av:

1. Personligt brev (cirka 1 A4)

2. Synopsis, treatment och/eller manus

3. CV (cirka 1 A4)

Sätt ihop dessa dokument till en PDF. Märk mejlet HÅSKÖ 2021

Skicka till diana.walve@filmidalarna.se

Senast i 10 juli får du svar på om du kommit med.

Workshopen genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet. Samarbetspartners är: Film Stockholm, Region Uppsala, Film i Dalarna, Film i Skåne, FilmCloud och Film i Öst. Kursen är avgiftsfri men man måste vara bosatt i någon av ovanstående regioner.