Dalatalanger på Uppsala kortfilmfestival

Dalatalanger på Uppsala kortfilmfestival

6 nov, 2018
Skrivet av: Diana Andersson Walve ADMIN
Kategorier: Kortfilm, Talang

På Uppsala kortfilmsfestival i år hade Film i Dalarna flera talanger på plats. Hanna Nygren som blivit uttagen at få pitcha sin animerade film "Soul collector". Jonathan Wilhelmsson som var uttagen att delta i talangdagarna samt regissören David Billström som var Film i Dalarnas besökarrepresentant och fick chansen att se massor av kortfilm och inspireras samt nätverka. 


"Det var en fantastiskt givande upplevelse och även om jag inte vann pengarna så har mitt förtroende både för mig själv som filmskapare och själva projektet höjts enormt! Det var en väldig häftig känsla att få vara en av de sju som valdes ut till denna pitch tillsammans med flera etablerade filmskapare. Jag har lärt mig mycket av upplevelsen och kommer jobba vidare på min film med nyfunnen energi!”, säger Hana Nygren om sin vistelse på pitchdagen.David Billström vår lovande regissör och manusförfattare kontrar:

"Att gå på filmfestival är för mig ett fantastiskt tillfälle att ta del av och influeras av filmer som man aldrig annars skulle få se. Man får också möjlighet att höra filmskaparnas tankar kring sina filmer och vilka utmaningar och kreativa val de ställdes inför. Som filmare är det väldigt givande och inspirerande."


Jonathan Wilhelmsson som blev uttagen att delta i talangdagarna som är ett program i regi av Filmregionerna och festivalen, där filmartalanger från hela Sverige får träffas. 


"Jag hade superroligt på talangdagarna. Jag träffade en massa grymma filmskapare och fick se deras fantastiska filmer. Jag fick träffa producenter och filmkonsulenter och även gå på grymma seminarium. Det var ett par väldigt lärorika och trevliga dagar! Fem av fem toasters!" Hälsar Jonathan från Atlanta där han är i skrivande stund och filmar. 

Läs mer om festivalen