Dalarnas Filmfestival 2018

Dalarnas Filmfestival 2018

11 jun, 2018
Skrivet av: Daniel Wallentin ADMIN
Kategorier:

Dalarnas Filmfestival 2018

Festival datum:     04 Oktober 2018

Plats:                      Högskolan Dalarna, Media Huset, Kaserngården 15

Tid:                         10.00-19.00

Dalarnas filmfestival är en festival riktad till alla filmarbetare i vårt län med syfte att uppmuntra filmare, från yrkesverksamma till eldsjälar, studenter och nyfikna nybörjare. Festivalen är en plattform för att knyta kontakter, bli inspirerad och under en dag få en djupdykning i en tematik.

Föreläsare

Årets festivaltematik är berättandet genom 3 olika format, spelfilmen, TV-serien samt TV-spelet. Vi bjuder in tre aktuella föreläsare som föreläser om berättandet utifrån de tre olika områdena.

Först ut är Crazy Pictures som är aktuella med kommande biofilmen Den blomstertid nu kommer. Crazy Pictures är nu tillbaka och följer upp den fantastiska föreläsning de gav på DFF för ett par år sedan. Då handlade det om inspiration och hur man hittar pengar för att genomföra sitt projekt, nu kommer vi att få höra om hur det gick och resan fram till den färdiga spelfilmen.  

Mer information om övriga föreläsare kommer att komma på vår webbsida allt efter som de blir bekräftade.

Novemberfestivalen

Förutom grymma föreläsningar så delar vi ut 14 priser i olika kategorier t.ex. bästa regissör, bästa film, bästa ljud och årets eldsjäl. DFF är även en uttagningstävling till Novemberfestivalen för ungdomar mellan 16 - 26 år. Novemberfestivalen är en talangtävling, ett SM i kortfilm, för unga lovande filmare där alla län i Sverige skickar vinnare från sina filmfestivaler. Film i Dalarna skickar de vinnande filmernas regissörer för kategorin mellan och tungvikt till Novemberfestivalen.

Viktigt! Deadline för att lämna in sin film: 17 September

För att ladda ner PDF för att anmäla sin film till festivalen, klicka här!

För att läsa på om reglerna för festivalen, klicka här!