Artax Filmlabb i Avesta

Artax Filmlabb i Avesta

28 jun, 2019
Skrivet av: Lovisa Sjörsgård
Kategorier: Filmpedagogik

Under sommarlovet anordnades Artax Filmlabb i Avesta igen. Filmlabbet hölls av Emilia Henriksson och Olle Ferner. I år var det 12 unga deltagare som laborerade kring film och skapande under 8 dagar. Vi på Film i Dalarna har varit med och stöttat med teknik.

Vi åkte till Avesta för att besöka Filmlabbet. Det var full fart på barnen och de skapade allt från lerfigurer, animations-dockor, inspelning av Cut Out Animation, lego animation, spelfilm, samt screentryck på t-shirts och tygväskor. Tillgången till rekvisita och material var generös och bidrog väl till barnens kreativitet.Vi frågade ledarna Emilia och Olle hur det har gått under veckan på Filmlabbet:
"Det har gått jättebra, alla barn som kommit hit har hängt kvar. Gruppen har fungerat väldigt bra och det känns kul att Artax Filmlabb har utvecklats med en tydlig och stark form. Samarbetet med Olle är nytt för i år, men det har fungerat jättebra. Så roligt att flera barn kommit hit i år igen. Det är så kul att se glada barn göra film” konstaterar Emilia Henriksson. Det var väldigt intressant att se de filmer och skapelser barnen gjort under veckan. Vi fick även prova på att göra egna screentryck på t-shirts och tygväskor under vårt besök. Filmlabbet avslutas med filmvisning av deltagarnas fantastiska filmer.