affisch med foton på re personer. Maria Blom och Fredrik Morheden samt ett ansikte på okänd person.

Årets Jury Dalarnas Filmfestival!

8 aug, 2023
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: Filmfestival

Låt oss få presentera årets Jury på Dalarnas Filmfestival 2023

Det är med stolthet och glädje vi presenterar årets jury för Dalarnas Filmfestival 2023. Denna engagerade grupp med enastående erfarenhet och en brinnande passion för film kommer att utvärdera och prisa de mest framstående verken på årets festival. 

Maria Blom: En vägledande röst i svensk film

Vi är överväldigade av glädje att välkomna Maria Blom till vår jury. Med en imponerande filmografi som inkluderar verk som "Masjävlar" och "Hallå Hallå" har Maria Blom konsekvent levererat gripande och autentiska berättelser som berör våra innersta känslor. Hennes förmåga att utforska djupa mänskliga relationer samtidigt som hon väver in humor och värme har cementerat hennes plats som en av Sveriges mest älskade regissörer. Det är ingen tvekan om att Marias skicklighet kommer att kasta stjärnglans över bedömningen av årets filmiska mästerverk.


Fredrik Morheden: Filmklippningens maestro

Vi är även stolta över att välkomna filmklipparen och Guldbaggevinnaren Fredrik Morheden till vår jury. Med en imponerande meritlista som inkluderar klippningen av filmer som "En komikers uppväxt" och "En man som heter Ove", har Fredrik Morheden demonstrerat sin förmåga att ta oss med på spännande resor genom filmklippningens konst. Hans förmåga att skapa överraskande vändningar och engagerande berättelser kommer vara ovärderlig när vi bedömer årets filmskapande.

Margarita Sheremet Fotografins magiker 

Slutligen har vi förmånen att inkludera Margarita Sheremet, en före detta student från Högskolan Dalarnas Film och TV-program, och numera fotograf. Hennes förmåga att fånga ögonblick och gestalta känslor genom linsen kommer att addera en unik dimension till vår jury. Margaritas insikt och skicklighet kommer berika vår bedömningsprocess.

DEADLINE för filminskick är om EN VECKA!

Skynda dig att skicka in din film och ta chansen att få den bedömd av denna dynamiska och kompetenta jury.


Vi ser fram emot en spännande och händelserik festival. Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter:

För de senaste uppdateringarna, följ oss på sociala medier:

Facebook: @DalarnasFilmfestival

Instagram: @dalarnasfilmfestival

Hashtags: #dalarnasfilmfestival #dFFJury2023 #FilmMagi #novemberfestivalen