gästerna som ska vara med på festivalen

Årets gäster på Dalarnas Filmfestival

28 aug, 2023
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: Filmfestival

Den 14 september i kalendern, för då är det dags för Dalarnas filmfestival med hela fyra filmpass med kortfilm som visas under dagen och avslutas med en prisutdelning.

Men det är inte allt! Du kommer även att kunna möta inspirerande filmkonsulenter som delar med sig av sina erfarenheter och expertis.

Klockan 11:15 i Svarta havet kommer en panel av filmkonsulenter inta scenen. 

Filmistitutets Hanna Sohlberg att guida dig genom hennes spännande uppdrag med "Moving Sweden” som är ett stöd till utveckling och produktion av lång spelfilm för förstagångs- och andragångsregissörer. Dessutom kommer hon att berätta hur du kan ansöka om dokumentärfilmsstöd hos filminstitutet.

Film i Dalarnas filmkonsulent Mattias Ehrenberg kommer också att vara på plats och berätta allt du behöver veta om att söka filmstöd hos Film i Dalarna.

Som pricken över i:et kommer SVT Dramas långfilmsansvariga Charlotta Denward, att ge dig lite information om samarbeten med SVT och hur man bäst kan bidra för SVT:s publik utifrån deras uppdrag, både ur ett konstnärligt- och ett branschperspektiv.

Panelen finns där för att besvara dina frågor och guida dig i rätt riktning.

Kl. 14:00 - 14:45 kan du delta i en exklusiv "masterclass" i filmklippning. Axel Grigor och Fredrik Morheden kommer att dela med sig av sina bästa tips och tricks inom filmklippning. Dessutom kommer de att visa en del exklusivt material från det pågående arbetet med "Ronja Rövardotter". Det här är verkligen en chans du inte vill missa!

Så se till att vara på plats och ta del av all den spännande kunskapen och inspirationen som Dalarnas Filmfestival har att erbjuda. 

Båda aktiviteterna är helt gratis och fritt för alla filmintresserade att komma och lyssna på!