Ansök till Uppsala Talangdagar och/eller Uppsala Kortfilmspitch senast 31 augusti

Ansök till Uppsala Talangdagar och/eller Uppsala Kortfilmspitch senast 31 augusti

21 aug, 2019
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier:

Under Uppsala Kortfilmfestival 21-27 oktober arrangeras Uppsala Talangdagar (23-26 oktober) och Uppsala Kortfilmspitch (25 oktober). Ansökan är öppen till 31 augusti och görs separat till de två evenemangen. Läs mer på festivalens hemsida, länkar nedan. Vi ser fram emot att få in din ansökan!

Förra året så fanns två filmare från Dalarna representerade. Hanna Nygren var en av dem som blev uttagna att pitcha för branschen. Jonathan Wilhelmsson blev uttagen som en av deltagarna i talanggruppen. 

Uppsala Talangdagar:http://www.shortfilmfestival.com/uppsala-talangdagar/

Arrangeras 23-26 oktober.

Uppsala Kortfilmspitch: http://www.shortfilmfestival.com/uppsala-kortfilmspitch/

Arrangeras 25 oktober. Prissumman på 25 000 kronor delas ut av Svenska Filminstitutets kortfilmskonsulent Ami Ekström.

Uppsala Kortfilmspitch är Sveriges enda nationella pitch för kortfilm. Pitchen arrangeras fredagen den 25 oktober, under årets Uppsala Internationella Kortfilmfestival som är Sveriges enda renodlade internationella kortfilmfestival och främsta arena för kortfilm, samt en av Europas viktigare kortfilmfestivaler. Vi söker nu projekt som vill delta och ha chansen att vinna 25 000 kronor från Svenska Filminstitutet.

Sista anmälningsdag är 31 augusti.

Uppsala Talangdagar, som arrangeras 23-26 oktober mitt under Uppsala Internationella Kortfilmfestival, är en nationell talangträff riktad till filmskapare på väg i sina karriärer som kommer utgöra nästa generations spännande filmbransch. Talangdagarna riktar sig inte enbart till regissörer utan vi välkomnar även ansökningar från personer med andra inriktningar. Träffen erbjuder ett unikt tillfälle att skapa nätverk med filmskapare från hela Sverige och att börja bygga ett kontaktnät i den professionella branschen. Under några intensiva dagar erbjuds seminarier, filmvisningar och möten med festivalens internationella gäster och representanter från den professionella branschen. 

Sista anmälningsdag är 31 augusti.

FRÅGOR? mejla diana.walve@filmidalarna.se