Ansök om att delta på träff för dokumentärfilmare

20 dec, 2018
Skrivet av: Diana Walve ADMIN
Kategorier: Filmfestival, Dokumentär, För Filmare

Träffa andra filmare under årets stora dokumentärfilmsfest 2019

Film i Dalarna erbjuder plats på Tempo Meetup, ett program för dokumentärfilmare under dokumentärfestivalen Tempo i Stockholm. 

Meet-Up vänder sig till dig som har producerat eller regisserat minst en lång eller kort dokumentärfilm. Vi prioriterar filmare som bor i Dalarna. Men alla över 18 år och med Dalakoppling är välkomna att söka.  

Tillsammans med deltagare från Filmbasen i Stockholm, FilmCloud i Västra Götaland, Film i Halland, Filmpool Nord så får ni ta del av både programpunkter ur Tempos filmfestival i övrigt och programpunkter som är exklusiva för Meet up-gruppen.

När?

Meet-up programmet sker i Stockholm och startar tisdag den 5 mars vid lunchtid och avslutas vid lunch torsdag den 7 mars.

Ansökan: 

Skicka din ansökan till diana.walve@filmidalarna.se 

Bifoga filmografi, länk till film du gjort, CV, kort presentation om dig själv och varför du vill vara med på Mee-Up.

Ansök senast den 11 februari 2019

  

Meet up-programmet är gratis för de deltagare som antas. Resa står FiD för och Tempo Dokumentärfestival bjuder på boende i dubbelrum och en ackreditering som gäller för hela festivalen. Kostnader för mat står den antagna själv för.

Program:

Programmet sammanställs av Tempo dokumentärfilmfestival och innehåller förutom möten med de andra deltagarna från andra delar av landet, exklusiva möten med filmskapare och ett urval av intressanta programpunkter under festivalen. Som deltagare får du branschackreditering på Tempo och kan gå gratis på nästan allt under festivalen, läs mer: http://tempofestival.se/ackreditering/.

När: Meet-upen pågår 5–7 mars. Den ackreditering du får gäller hela festivalperioden 4-10 mars. Deltagarna är även välkommen på festivalens invigning den 4 mars (denna övernattning måste du dock lösa själv).

Var: Stockholm

Om Tempo Dokumentärfestival

Festivalen är den största i Sverige för dokumentära uttryck. Tempo utgör ett unikt forum för att samla och presentera dokumentära verk över genregränser – film, radio, foto och mer experimentella uttrycksformer. Här presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik.

 www.tempofestival.se

Förra årets deltagare var Lama, Sanne och Emilia som prisats mycket för deras film ”Där finns inte jag” som som visas på Göteborgs filmfestival 2019.

https://filmidalarna.se/blogg/meet-up