Hanna Nygren
Winter Bird

Synopsis

Winter Bird är ett fantasy-drama med folksago-influenser som utspelar sig i en frusen värld som lagt sig över resterna av människans moderna tid. I en fäbod-lik kultur djupt inne i skogen lever folk i gamla timmerhus, medan spår av den förlorade världen gömmer sig i naturen. En tidig morgon vaknar en ung kvinna, Ylva, på toppen av ett snötäckt berg. Endast iklädd nattlinne har hon gått i sömnen från sin hemby upp till fjällen. När hon kommer hem har hon missat sin mors begravning, och hennes syster Vilda blir livrädd när hon hör vart hon har varit. För utanför byn bor vittrorna, och det är ett mirakel att Ylva kommit hem oskadd. Under natten går hon i sömnen igen, barfota igenom skog och berg. Hon omges av nyfikna vittror som följer efter henne, utan att försöka väcka henne. När hon vaknar på bergstoppen hör hon sin mors jojk i vinden, och den kommer från ett närliggande, högt berg. När hon kommer hem är hon i extas, deras mor är inte död, ho...

Winter Bird är ett fantasy-drama med folksago-influenser som utspelar sig i en frusen värld som lagt sig över resterna av människans moderna tid. I en fäbod-lik kultur djupt inne i skogen lever folk i gamla timmerhus, medan spår av den förlorade världen gömmer sig i naturen.

En tidig morgon vaknar en ung kvinna, Ylva, på toppen av ett snötäckt berg. Endast iklädd nattlinne har hon gått i sömnen från sin hemby upp till fjällen.

När hon kommer hem har hon missat sin mors begravning, och hennes syster Vilda blir livrädd när hon hör vart hon har varit. För utanför byn bor vittrorna, och det är ett mirakel att Ylva kommit hem oskadd.

Under natten går hon i sömnen igen, barfota igenom skog och berg. Hon omges av nyfikna vittror som följer efter henne, utan att försöka väcka henne. När hon vaknar på bergstoppen hör hon sin mors jojk i vinden, och den kommer från ett närliggande, högt berg.

När hon kommer hem är hon i extas, deras mor är inte död, hon väntar på dem i bergen, och de måste gå dit omedelbart! Vilda känner knappt igen sin syster och söker hjälp hos deras gemensamma vän Espen. På kvällen hör Ylva hur de pratar om henne, hur Vilda är rädd för henne men också hur hon är livrädd att förlora sin syster också.

Under natten går Ylva i sömnen igen, och vittrorna följer efter henne. Vilda och Espen vaknar och märker att hon försvunnit, så de rusar efter henne genom skogen. Men vittrorna kommer efter dem, och försöker stoppa dem. Espen börjar hosta blod så fort vittrorna kommer i närheten.

Ylva vaknar på toppen av berget och hör återigen sin mors jojk från berget. Men när hon vänder sig om står vittrorna där.

Plötsligt blir Vilda tillfälligt blind och attackerad, men lyckas genom ett mirakel ta sig ur situationen med både liv och syn i behåll. Men Espen blir så pass sjuk att han knappt kan gå, och hon måste lämna honom i ett ödsligt plåtgarage för att fortsätta själv.

När Vilda tillslut tar sig upp på berget ser hon sin syster omringad av vittrorna, men innan hon hinner ta sig dit slås hon av ett starkt ljus, och det är försent.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01003

Projektmedlemmar

Medverkande