Mathias Fjellström
We R Animals

Synopsis

Sedan vi kravlade upp på land och därefter klev ned från träden har glappet mellan människa och djur blivit allt större. Medan vi människor åker till månen och uppfinner smartphones är de flesta djur med mänskliga mått ganska korkade och helt oförmögna att ens greppa de enklaste verktyg. Eller är det verkligen så? I ”We R Animals” berättas om en annan verklighet. Om vad djuren egentligen tar sig för så fort människan tittar åt annat håll. I själva verket är de inte så dumma som de verkar och de är inte heller så oskyldigt söta som de ibland väljer att framställa sig som. Att framstå som just söta är dessutom något de lärt sig tjäna stora pengar på. Många av de youtube-klipp med söta kattungar som läggs ut på nätet är i själva verket producerade av djuren själva. Precis som i porrfilmsbranschen finns det djur som tjänar stora pengar på annonser och som sedan behandlar sina stjärnor som skit. Välkomna till den smutsiga ”gulliga-djurfilmsbransche...

Sedan vi kravlade upp på land och därefter klev ned från träden har glappet mellan människa och djur blivit allt större. Medan vi människor åker till månen och uppfinner smartphones är de flesta djur med mänskliga mått ganska korkade och helt oförmögna att ens greppa de enklaste verktyg.

Eller är det verkligen så? I ”We R Animals” berättas om en annan verklighet. Om vad djuren egentligen tar sig för så fort människan tittar åt annat håll.

I själva verket är de inte så dumma som de verkar och de är inte heller så oskyldigt söta som de ibland väljer att framställa sig som. Att framstå som just söta är dessutom något de lärt sig tjäna stora pengar på. Många av de youtube-klipp med söta kattungar som läggs ut på nätet är i själva verket producerade av djuren själva. Precis som i porrfilmsbranschen finns det djur som tjänar stora pengar på annonser och som sedan behandlar sina stjärnor som skit. Välkomna till den smutsiga ”gulliga-djurfilmsbranschen”.

Flash, en liten, till synes harmlös, nakenkatt, är en av dessa gulliga-djur-klipps-producenter och han har precis fått upp ögonen för sin nästa stjärna, en kanin vid namn Snövit.

Snövit lever ett olyckligt liv på en cirkus där hon aldrig känt sig älskad. Flash beslutar sig för att kidnappa Snövit, men inget går riktigt som han tänkt sig och den misslyckade kidnappningen drar igång en händelsekedja av hämnd, droghandel och mord.

Snövit hamnar mitt i konflikten mellan Flash och hans kumpaner i form av hundarna Billy, Steve och Lindsay, Katt-ninjorna Nin och Jah och en vampyrfladdermus som är på jakt efter en magisk sten som han tror ska kunna väcka hans döda hustru till liv.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00958

Projektmedlemmar

Medverkande