Louise Kvarby
Vingar och Skärvor

Synopsis

Vingar och Skärvor Genre: Novellfilm - Dokumentär Längd: ca 30 min Regi/Manus: Louise Kvarby Projektbeskrivning Vingar och Skärvor är en berättelse om identitet och ursprung. Filmen är självbiografisk och tar upp ämnen kring rasism, nationell och kulturell identitet, om att behöva förklara var en kommer ifrån trots att en är född i Sverige och inte har några andra kulturella referenser än de svenska. Filmen bär också på en berättelse om ett Sverige i förändring och tar upp dessa frågor ur ett personligt perspektiv. Min kulturella hemvist och erfarenheter är helt och hållet ifrån de svenska traditioner och kultur jag har växt upp med min mammas släkt och familj från Stockholm, Sörmland, Älvdalen och Arvidsjaur. Men mitt utseende kan däremot anses typiskt för ett annat land eller kontinent så som Nordafrika, (som min pappa har sitt ursprung ifrån) och som jag inte har vare sig någon språklig, kulturell eller nationell koppling till då...

Vingar och Skärvor

Genre: Novellfilm - Dokumentär

Längd: ca 30 min

Regi/Manus: Louise Kvarby

Projektbeskrivning

Vingar och Skärvor är en berättelse om identitet och ursprung. Filmen är självbiografisk och tar upp ämnen kring rasism, nationell och kulturell identitet, om att behöva förklara var en kommer ifrån trots att en är född i Sverige och inte har några andra kulturella referenser än de svenska. Filmen bär också på en berättelse om ett Sverige i förändring och tar upp dessa frågor ur ett personligt perspektiv.

Min kulturella hemvist och erfarenheter är helt och hållet ifrån de svenska traditioner och kultur jag har växt upp med min mammas släkt och familj från Stockholm, Sörmland, Älvdalen och Arvidsjaur. Men mitt utseende kan däremot anses typiskt för ett annat land eller kontinent så som Nordafrika, (som min pappa har sitt ursprung ifrån) och som jag inte har vare sig någon språklig, kulturell eller nationell koppling till då mina föräldrar separerade när jag föddes. Idén med filmen är att ta upp ämnen kring tillhörighet, migration och kulturell identitet. Önskan är att med filmen nyansera bilden i de politiska förändringar vi ser och har sett i det svenska samhället utifrån en personlig berättelses horisont.

Jag vill göra den här filmen för att bryta en tystnad. Jag vill berätta en historia som jag sällan sett gestaltad. Det är en berättelse om en familjekonstellation som finns på många platser, runtom i hela världen. Jag tror att den personliga berättelsen kan ge perspektiv på större och djupare politiska frågor.

Stödet ska användas för att släppa in professionella filmmedarbetare i projektet och arbeta med redigering och postproduktion, ljudläggning samt kunna betala för rättigheter till musiken. Jag har grovklippt ett utkast till filmen som kan ses på Vimeo, se länk i dokumentet Vingar och Skärvor visuellt.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01912

Projektmedlemmar

Medverkande