Anders Berg
VILD-HASSE

Synopsis

”Vild-Hasse” Så står han där igen med yvigt skägg och nyslipad kniv, jonglerandes med en renkorv samtidigt som han med sin skarpa tunga roar publiken med improviserad dikt på rim. Det är höst och en av de största attraktionerna på årets marknad är Hasse Bengtson från Vallerås i Dalarna. ”Vild-Hasse” som han kallas i folkmun är en levande legend på våra marknader runt om i Sverige och han har dragit sina religiösa och samhällskritiska verser i mer än 45 år. Man skulle kunna kalla denne ordvige, vildvuxne man för en tidig ”Stå-upp-komiker”, men den här historien handlar om korvhandlaren som en gång tänkte bli präst och som drömde om att få stå på de stora scenerna. I denna ”Road Movie” följer vi med på hans ”mission” till några av våra värmländska marknader och vidare norrut till den kända vintermarknaden i Jokkmokk. Vi besöker honom också på gården i Dalarna där han har sin bas och sina rötter.

”Vild-Hasse”

Så står han där igen med yvigt skägg och nyslipad kniv, jonglerandes med en renkorv samtidigt som han med sin skarpa tunga roar publiken med improviserad dikt på rim. Det är höst och en av de största attraktionerna på årets marknad är Hasse Bengtson från Vallerås i Dalarna.

”Vild-Hasse” som han kallas i folkmun är en levande legend på våra marknader runt om i Sverige och han har dragit sina religiösa och samhällskritiska verser i mer än 45 år.

Man skulle kunna kalla denne ordvige, vildvuxne man för en tidig ”Stå-upp-komiker”, men den här historien handlar om korvhandlaren som en gång tänkte bli präst och som drömde om att få stå på de stora scenerna.

I denna ”Road Movie” följer vi med på hans ”mission” till några av våra värmländska marknader och vidare norrut till den kända vintermarknaden i Jokkmokk.

Vi besöker honom också på gården i Dalarna där han har sin bas och sina rötter.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00901

Projektmedlemmar

Medverkande