Bisse Falk
Vi valde vårt liv

Synopsis

Vi kommer att följa tre familjer under ett år, som bor och lever i en liten by i södra Dalarna. Det ena paret är forskare och arbetar till stor del hemma, är mycket ute i naturen och går med sina hundar. Tänker friska tankar om mycket. Ett par är där mannen är snickare och kvinnan hjälper till samtidigt som hon är hudterapeut. Mannen är jagare och är även han ute mycket. Hur påverkar kärleken till jakten tankarna om skogen och dess djur? Och så jag själv, pensionär men samtidigt aktiv som författare av naturböcker och har en liten kennel. Hur påverkar det mitt sätt att leva i naturen och långt från vallfartslederna? Filmen ska vara i stämning som en slowmotion, långsam och eftertänksam med mycket naturinslag och ska visa våra liv, hur vi lever och vad som gör att vi valt att bo långt ute i skogen och inte i en hektiskt storstadsmiljö. Samtidigt kommer ju coronan in i historien. Våra tankar om den och om livet och klimatkrisen och allt anna...

Vi kommer att följa tre familjer under ett år, som bor och lever i en liten by i södra Dalarna.

Det ena paret är forskare och arbetar till stor del hemma, är mycket ute i naturen och går med sina hundar. Tänker friska tankar om mycket.

Ett par är där mannen är snickare och kvinnan hjälper till samtidigt som hon är hudterapeut. Mannen är jagare och är även han ute mycket. Hur påverkar kärleken till jakten tankarna om skogen och dess djur?

Och så jag själv, pensionär men samtidigt aktiv som författare av naturböcker och har en liten kennel. Hur påverkar det mitt sätt att leva i naturen och långt från vallfartslederna?

Filmen ska vara i stämning som en slowmotion, långsam och eftertänksam med mycket naturinslag och ska visa våra liv, hur vi lever och vad som gör att vi valt att bo långt ute i skogen och inte i en hektiskt storstadsmiljö. Samtidigt kommer ju coronan in i historien. Våra tankar om den och om livet och klimatkrisen och allt annat., som vad som händer när Telia plötsligt kapar telefonledningarna till den fasta telefonen. Men det mesta vet vi ju inte när man gör en dokumentär, det får visa sig allt eftersom. Mer än att det ska bli en vacker film i ett långsamt tempo långt från dagens krav och stress.

Vad vi i första hand söker är teknikstöd. Vi behöver 3 kameror med tillhörande stativ. och ljudutrustning, Utrustningen kommer vi att behöva under 1 års tid. Förstår att ni inte kan avvara den så länge, men vi kanske kan organisera det på ett bra sätt gemensamt.

Filmen ska vara 29 minuter x 10 avsnitt.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01858

Projektmedlemmar

Medverkande