Johan Efrik
Världens Största

Synopsis

I sommar kommer världens största dalahästmålning skapas i Dalarna. Det nuvarande rekordet sattes av svensk-amerikanske Shai Dahan som gjorde sitt verk i New York. Nu har ett gäng dalmasar känt att denna titel måste tillbaka till Dalarna. Filmen Kamouflerad Kurbits tillsammans med Graffitifrämjandet och Springbeast leder projektet i att göra världens största dalahästmålning. En samlad grupp av kreatörer och graffitikonstnärer. Som under några intensiva dagar kommer de att skapa en muralmålning utifrån hästens mer traditionella formgivning och med målsättningen att skapa världens största Dalahäst. Dalahästen är antagligen Sveriges mest kända nationalsymbol som i århundraden har målats. I konsten har den reproducerats, vridits och vänts på i oräkneliga varianter. Allt från Peter Johanssons itusågade dalahästar, vakuumpackade som smörgåspålägg till Avestas berömda riktmärke som stoltserar med att vara världens största skulpturala variant...

I sommar kommer världens största dalahästmålning skapas i Dalarna. Det nuvarande rekordet sattes av svensk-amerikanske Shai Dahan som gjorde sitt verk i New York. Nu har ett gäng dalmasar känt att denna titel måste tillbaka till Dalarna.

Filmen

Kamouflerad Kurbits tillsammans med Graffitifrämjandet och Springbeast leder projektet i att göra världens största dalahästmålning. En samlad grupp av kreatörer och graffitikonstnärer.

Som under några intensiva dagar kommer de att skapa en muralmålning utifrån hästens mer traditionella formgivning och med målsättningen att skapa världens största Dalahäst.

Dalahästen är antagligen Sveriges mest kända nationalsymbol som i århundraden har målats. I konsten har den reproducerats, vridits och vänts på i oräkneliga varianter. Allt från Peter Johanssons itusågade dalahästar, vakuumpackade som smörgåspålägg till Avestas berömda riktmärke som stoltserar med att vara världens största skulpturala variant av figuren.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-01910

Projektmedlemmar

Medverkande