Johan Bodin
The Great North III: Elkhorns Creek

Synopsis

Bailout Bob muckar från det avlägsna fängelset i norr. Med sig får han en gåva av sin cellkamrat Rattling Joe, ett halsband föreställande en kråkfot som håller en guldklimp. Något som inte hinner förklaras närmare eftersom Bob frigivning kommer så snabbt på. Bob har under sin fängelsetid brevkorresponderat med kvinnan Flora Banks och de två har kommit överens om att träffas uppe i det gamla nedlagda gruvsamhället Elkhorns Creek, där Flora tagit anställning på den lokala tavernan. Bob brottas med sitt stökiga förflutna och plågas av dåligt samvete över den busen han en gång var och ser fram emot en mer konventionell tillvaro, bilda familj tillsammans med Flora och komma till ro. Det visar sig snart att regionen plågas av busar med den vanställde krigsveteranen "Pigface" i spetsen. Han styr Elkhorns Creek med hänsynslös maktutövning och dödar Bobs nyfunna vän, guldgrävaren Willy Badger, framför Bobs ögon. Pigface är dessutom den som ligger bak...

Bailout Bob muckar från det avlägsna fängelset i norr. Med sig får han en gåva av sin cellkamrat Rattling Joe, ett halsband föreställande en kråkfot som håller en guldklimp. Något som inte hinner förklaras närmare eftersom Bob frigivning kommer så snabbt på.

Bob har under sin fängelsetid brevkorresponderat med kvinnan Flora Banks och de två har kommit överens om att träffas uppe i det gamla nedlagda gruvsamhället Elkhorns Creek, där Flora tagit anställning på den lokala tavernan.

Bob brottas med sitt stökiga förflutna och plågas av dåligt samvete över den busen han en gång var och ser fram emot en mer konventionell tillvaro, bilda familj tillsammans med Flora och komma till ro.

Det visar sig snart att regionen plågas av busar med den vanställde krigsveteranen "Pigface" i spetsen. Han styr Elkhorns Creek med hänsynslös maktutövning och dödar Bobs nyfunna vän, guldgrävaren Willy Badger, framför Bobs ögon. Pigface är dessutom den som ligger bakom breven som skickats från Flora till Bob då Bob satt inne.

Flora Banks är egentligen en slav som blivit köpt av Pigface för sina läs- och skrivkunskaper; hon har tvingats skriva kärleksbrev till ett antal intagna på olika fängelseinstitutioner för att luska om de har pengar gömda från tidigare brott, något som det visar sig att Bob har. Saker börjar urarta när gänget kidnappar vice-sheriffen Grizzly Pete från grannstaden Gonwick och Bob samtidigt tvingas konfrontera paret och deras svindleri.

Snart kommer duon över kartan till Bobs gömställe där han har gömt sina gamla rånbyten och de beger sig dit med Bob i hasorna. Pigface har i hemlighet utvecklat starka känslor för Flora och bekänner dessa då Flora gräver upp skatten i skogen. Han har lovat henne sin frihet nu när hon har lyckats leda honom till Bobs pengar, ett löfte han inte kan hedra till fullo eftersom han vill leva med henne i stället för att sätta henne fri. Den utmattade Flora Banks ger upp och väljer döden framför ett liv tillsammans med honom. Ett oväder drar ihop sig och när Pigface bett Flora gräva sin egen grav och ska till att skjuta henne så uppenbarar sig en brunbjörn i siluett när blixten slår ner i det regniga natten. Björnen ger sig på Pigface som blir liggandes döende i leran. Flora gömmer sig i gropen med en spade över sitt huvud då björnen nyfiket nosar ovanför hennes huvud. Bailout Bob dyker upp till Floras undsättning och måste nu hantera sina rädslor då björnen är ett återkommande tema i hans mardrömmar; björnen finns alltid i honom som en påminnelse över sina plågoandar. Bob övervinner sina rädslor och lyckas skrämma iväg björnen. Han väljer att ge Flora hela skattskrinet med alla pengar.

En tid har gått och vintern har lagt sitt täcke över landskapet. Vi träffar Bob igen, den här gången i vildmarken. Han reser över vidderna på hästrygg, jagar och slår läger. Han är på väg någonstans. Med sig har han sin vaskpanna och han stannar efter vattendragen och gräver och vaskar fram guldkorn, något som Willy Badger lärde honom. Han letar sig uppströms och kornen i pannan blir fler, tills han hittar det enorma frusna vattenfallet Crows Crown, något som halsbandet tidigare antytt. Han hackar sig in genom det blåa isblocket och kryper djupare och djupare in i de trånga gångarna bakom vattenfallet. Han reser sig upp i grottgången och väggarna glimmar av insprängt guld i skenet av hans karbidlampa. Bob har nu lärt sig att jobba för sin rikedom och inte stjäla den av andra. Nu ska han bara få ut sin vän Rattling Joe.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01789

Projektmedlemmar

Medverkande