Johannes Graaf
SlaktarStina

Synopsis

Vi följer Kristina Forsberg (även kallad SlaktarStina) under ett år på hennes gård och bland de djur hon och maken har hand om. Mestadels kossor. Kristina bor tillsammans med sin familj i den lilla ensliga finnmarksbyn Kullen (Ludvika kommun) på den gamla släktgården "Slaktarn's". Där bedriver de Regenerativt lantbruk och deras kossor går ute året runt i grannbyn Nyhammar. Deras sätt att sköta kossorna skiljer sig mot många andra och Kristina har även prisats (2020) för sitt brinnande engagemang för naturen, djuren och för bygden. En riktigt "girlpower" som har ledorden "Livskraft i samspel". Och det är just samspelet mellan de tre som följer hennes färd här i livet. Senast syntes Stina i en väldigt uppskattad bok kallad "Jord, hopp & kärlek". Kristina driver också en omtyckt blogg där hon med målande ord beskriver livet med djuren och närheten till den storslagna naturen. På samma målande sätt vill jag att filmen lyfter fram hennes engagemang oc...

Vi följer Kristina Forsberg (även kallad SlaktarStina) under ett år på hennes gård och bland de djur hon och maken har hand om. Mestadels kossor. Kristina bor tillsammans med sin familj i den lilla ensliga finnmarksbyn Kullen (Ludvika kommun) på den gamla släktgården "Slaktarn's". Där bedriver de Regenerativt lantbruk och deras kossor går ute året runt i grannbyn Nyhammar. Deras sätt att sköta kossorna skiljer sig mot många andra och Kristina har även prisats (2020) för sitt brinnande engagemang för naturen, djuren och för bygden. En riktigt "girlpower" som har ledorden "Livskraft i samspel". Och det är just samspelet mellan de tre som följer hennes färd här i livet. Senast syntes Stina i en väldigt uppskattad bok kallad "Jord, hopp & kärlek". Kristina driver också en omtyckt blogg där hon med målande ord beskriver livet med djuren och närheten till den storslagna naturen. På samma målande sätt vill jag att filmen lyfter fram hennes engagemang och samspelet till naturen och kossorna.

Filmen spelas in under året och materialet kommer först att redigeras i kortfilmer som kommer att spridas ut under årets gång på sociala medier. I slutet av året redigeras det filmade materialet ihop till en dokumentär som är ca 1 timme lång.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01886

Projektmedlemmar

Medverkande