Amanda Sehlgård
Sawadee Sweden

Synopsis

Året är 1993 och Ching bor med sin svenska flickvän Lisa på en thailändsk paradisö. Där arbetar han nästan dygnet runt på en livfull turistbyrå. På dagarna strömmar det in nya turister att flirta med och på kvällarna kommer vännerna över för att festa. Ching är känd i sin stat som en av deras bästa thaiboxare genom tiderna, men han slåss inte längre. Hans största fokus är att tjäna pengar till sig själv och Lisa. Kvinnor har kommit och gått i hans liv men Lisa är den första som han verkligen älskar. Så när hon blir gravid och vill föda barnet i Sverige tvekar han inte på att flytta. Sawadee Sweden handlar om Chings svårigheter att acklimatisera sig till det nya landet. Hur kulturkrocken många gånger känns för stor och hur den svenska byråkratin kan sätta stopp för en människas ambitioner. Det finns bara en väg in för Ching i det svenska samhället och det genom sin flickvän Lisa, men när relationen faller samman och han tvingas stå på egna ben...

Året är 1993 och Ching bor med sin svenska flickvän Lisa på en thailändsk paradisö. Där arbetar han nästan dygnet runt på en livfull turistbyrå. På dagarna strömmar det in nya turister att flirta med och på kvällarna kommer vännerna över för att festa. Ching är känd i sin stat som en av deras bästa thaiboxare genom tiderna, men han slåss inte längre. Hans största fokus är att tjäna pengar till sig själv och Lisa. Kvinnor har kommit och gått i hans liv men Lisa är den första som han verkligen älskar. Så när hon blir gravid och vill föda barnet i Sverige tvekar han inte på att flytta.

Sawadee Sweden handlar om Chings svårigheter att acklimatisera sig till det nya landet. Hur kulturkrocken många gånger känns för stor och hur den svenska byråkratin kan sätta stopp för en människas ambitioner. Det finns bara en väg in för Ching i det svenska samhället och det genom sin flickvän Lisa, men när relationen faller samman och han tvingas stå på egna ben arbetar han hela tiden i motvind för att få så enkla saker som arbete och bostad. Allt motstånd gör honom liten och han börjar blicka tillbaka till den tiden i livet som han kände sig som störst. Ching startar Sveriges första Thaiboxningsklubb och när klubben blir uppmärksammad märker Ching att bekräftelsen inte är tillräcklig utan börjar istället längta hem. Han stannar för sin dotters skull, men efter många år av misslyckanden och trasiga relationer återvänder han till Thailand. Där blir Ching allvarligt sjuk i cancer och efter allt som hänt i Sverige tvivlar han på om han ska få återse sin dotter igen innan han dör.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01844
Projektägare
Regissör
-
Projektet skapat
2020-09-19
Projektfas
Idestadiet
Filmlängd
2h 0m 0s
Format
Fiktion

Medverkande