Ewa Cederstam
Sarri ja Sanna

Synopsis

Sarri och Sanna har varit bästa vänner sedan barnsben. Sprungna ur finska familjer, men bosatta i trakterna kring Gävle och Ockelbo i Sverige, firar de den finska nationaldagen den 6:e december tillsam- mans. Traditionsenligt bakar de finska julstjärnor och karelska piroger, och lika traditionsenligt går saker och ting på tok när dessa damer sammanstrålar. Det hör inte till ovanligheten att tårar av skratt sprutar ur ögonen när Sanna råkar säga något lite fel eller Sarri plötsligt drar till med en svordomssalva. En härlig mix av svenska och finska flyger genom luften när kvinnor- na reflekterar över sina liv i köket. Minns du den där gången gasen hängde sig på epatraktorn och vi höll på att köra in i ett träd? Eller den gången när vi skämde ut oss för Magnus Uggla i baren? Deras livliga anekdoter gör att de två medelålderskvinnorna förvandlas till fnittriga tonåringar igen. Våra två karaktärer har en fullkomligen glittrande rela- tion till varan...

Sarri och Sanna har varit bästa vänner sedan barnsben. Sprungna ur finska familjer, men bosatta i trakterna kring Gävle och Ockelbo i Sverige, firar de den finska nationaldagen den 6:e december tillsam- mans. Traditionsenligt bakar de finska julstjärnor och karelska piroger, och lika traditionsenligt går saker och ting på tok när dessa damer sammanstrålar. Det hör inte till ovanligheten att tårar av skratt sprutar ur ögonen när Sanna råkar säga något lite fel eller Sarri plötsligt drar till med en svordomssalva.

En härlig mix av svenska och finska flyger genom luften när kvinnor- na reflekterar över sina liv i köket. Minns du den där gången gasen hängde sig på epatraktorn och vi höll på att köra in i ett träd? Eller den gången när vi skämde ut oss för Magnus Uggla i baren? Deras livliga anekdoter gör att de två medelålderskvinnorna förvandlas till fnittriga tonåringar igen. Våra två karaktärer har en fullkomligen glittrande rela- tion till varandra och fyller hela rummet med sina tokigheter.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01771
Projektägare
Regissör
-
Projektet skapat
2020-01-29
Projektfas
Förproduktion
Filmlängd
0h 0m 0s
Format
Dokumentär

Projektmedlemmar

Medverkande