Önskedockan

Synopsis

Filmen är en pilot till en tv serie (8 tänkta avsnitt) som vi skall spela in och skicka till teckenspråks avdelningen på SVT (den är på teckenspråk men dubbas till svenska). Den riktar sig till barn i åldern 4-10 år och skall kunna ses både av döva och hörande barn. Synopsis: Linda 7 år bor med sin mamma Maria 40 år i en trång lägenhet i den tråkiga staden Grå Dysterstad . Linda har ber sin önskedocka att något skall hända som gör hennes mamma glad. Då får de ett brev där deras okända Faster Agda berättar att de har ärvt "Gröneby Herrgård". Mamma Maria blir jätteglad och bestämmer att de genast skall flytta in i Gröneby Herrgård som hon tror är en stor fin herrgård. Linda vill inte flytta ifrån sina kompisar i Grå Dysterstad. Maria driver igenom sin vilja att flytta till Gröneby men när de kommer dit visar sig det att "Gröneby Herrgård" inte är någon stor fin herrgård utan ett litet torp. Maria vill genast återvända till Grå Dysterstad m...

Filmen är en pilot till en tv serie (8 tänkta avsnitt) som vi skall spela in och skicka till teckenspråks avdelningen på SVT (den är på teckenspråk men dubbas till svenska). Den riktar sig till barn i åldern 4-10 år och skall kunna ses både av döva och hörande barn.

Synopsis: Linda 7 år bor med sin mamma Maria 40 år i en trång lägenhet i den tråkiga staden Grå Dysterstad .

Linda har ber sin önskedocka att något skall hända som gör hennes mamma glad. Då får de ett brev där deras okända Faster Agda berättar att de har ärvt "Gröneby Herrgård". Mamma Maria blir jätteglad och bestämmer att de genast skall flytta in i Gröneby Herrgård som hon tror är en stor fin herrgård. Linda vill inte flytta ifrån sina kompisar i Grå Dysterstad. Maria driver igenom sin vilja att flytta till Gröneby men när de kommer dit visar sig det att "Gröneby Herrgård" inte är någon stor fin herrgård utan ett litet torp.

Maria vill genast återvända till Grå Dysterstad men bilen fungerar inte och de blir tvugna att övernatta i det lilla torpet.

Under tv-seriens gång kommer Maria att försöka att återvända till Grå Dysterstad men varje avsnitt innehåller ett hinder för att återvända och övervinnandet av varje hinder innebär att Maria lär sig (med hjälp av Lindas önskedocka och Torsten en mystiska man som bor på Grönebys riktiga herrgård) mer och mer att se till Lindas behov och inte vara så självisk och "vuxet" fixerad vid sitt arbetet och viktiga papper.

Linda får kompisar och vill till slut stanna kvar i Gröneby tillsammans med mamma Maria.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00868

Projektmedlemmar

Medverkande