Ahmed Al-Breihi
Mot nordligare vindar skyddad

Synopsis

Synopsis Vem har inte velat finna och behålla den där kärleken som man kan göra allt för? Men hur mycket kan man egentligen kämpa för att behålla den utan att förlora sig själv i kampen; hur långt kan man gå för att bli älskad? Vanessa är långt ifrån en vanlig kvinna; för femtio år sedan dog hon på det mentalsjukhus som hon en tid innan levt på, efter att ha blivit lämnad och övergiven av sin man. Efter hennes plötsliga död lades sjukhuset ned och Vanessa har sedan dess vandrat dess korridorer utan mening och mål. Men så en dag dyker en ung man upp, Roman – ung och full av liv. Han är där för att måla graffiti, men istället träffar han Vanessa och de två faller in i en ögonblicklig romans där de visar sig ha mer gemensamt än de först anat. Eller det är åtminstone vad Vanessa tror. En tid senare, när Roman är färdig med sitt målande, berättar han att han inte tänker komma tillbaka; han är på väg att lämna henne. I raseri försöker Vanessa...

Synopsis

Vem har inte velat finna och behålla den där kärleken som man kan göra allt för? Men hur mycket kan man egentligen kämpa för att behålla den utan att förlora sig själv i kampen; hur långt kan man gå för att bli älskad?

Vanessa är långt ifrån en vanlig kvinna; för femtio år sedan dog hon på det mentalsjukhus som hon en tid innan levt på, efter att ha blivit lämnad och övergiven av sin man. Efter hennes plötsliga död lades sjukhuset ned och Vanessa har sedan dess vandrat dess korridorer utan mening och mål.

Men så en dag dyker en ung man upp, Roman – ung och full av liv. Han är där för att måla graffiti, men istället träffar han Vanessa och de två faller in i en ögonblicklig romans där de visar sig ha mer gemensamt än de först anat. Eller det är åtminstone vad Vanessa tror.

En tid senare, när Roman är färdig med sitt målande, berättar han att han inte tänker komma tillbaka; han är på väg att lämna henne. I raseri försöker Vanessa stoppa honom och skräckslagen försöker Roman fly. Ju argare Vanessa blir, desto farligare blir hon för honom – och mer och mer förstår hon att ända sättet att få ha kvar honom där hos sig är mot hans vilja. Men kan hon verkligen såra och skada den hon älskar bara för att få vara med honom? Samtidigt vet hon att om hon släpper honom kommer hon en än gång stå där helt själv; ensam.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00659

Projektmedlemmar

Medverkande