Isabelle Kågström
Mjölktandsbeteende

Synopsis

Christine(30) står vid en äng och ser ut över landskapet. Hon visslar och leker med ett grässtrå. Hon går tillbaka in till en lada där det är en stor bröllopsfest. Hon är uttråkad men får syn på Tim(7) som dansar barnsligt på dansgolvet. Hon tycker att han är underhållande och spännande och närmar sig honom. När deras blickar möts är Tim vuxen men så fort han börjar dansa igen blir han ett litet barn. Christine följer honom och härmar hans dans och blir också till ett litet barn. De leker glatt som små 7årinar men en dam på dansgolvet avbryter deras dans då hon anser att de distraherar. Christine och Tim blir vuxna igen och ser skamligt men busigt på varandra. De ler och bestämmer sig för att rymma från festen. De knycker med sig en bakelse från kalaset under flykten som barn. De åker buss med vardagsklädda resenärer där de sticker ut med sina fina festkläder och pillemariska blickar. Christine och Tim ligger under täcket och viskar och skrattar...

Christine(30) står vid en äng och ser ut över landskapet. Hon visslar och leker med ett grässtrå. Hon går tillbaka in till en lada där det är en stor bröllopsfest. Hon är uttråkad men får syn på Tim(7) som dansar barnsligt på dansgolvet. Hon tycker att han är underhållande och spännande och närmar sig honom. När deras blickar möts är Tim vuxen men så fort han börjar dansa igen blir han ett litet barn. Christine följer honom och härmar hans dans och blir också till ett litet barn. De leker glatt som små 7årinar men en dam på dansgolvet avbryter deras dans då hon anser att de distraherar. Christine och Tim blir vuxna igen och ser skamligt men busigt på varandra. De ler och bestämmer sig för att rymma från festen. De knycker med sig en bakelse från kalaset under flykten som barn.

De åker buss med vardagsklädda resenärer där de sticker ut med sina fina festkläder och pillemariska blickar.

Christine och Tim ligger under täcket och viskar och skrattar som vuxna. Bakelsen de knyckte med sig blir till fruktost på sängen, de blir plötsligt väldigt uppspelta och kommer på att de borde spendera sin dag på Gröna Lund. Som barn hoppar de ur sängen.

De kommer in på Grönan upprymda och glada som vuxna och blir snabbt till små barn när de tar varandras händer och springer till närmaste åkattraktion.

Tim väcker besviket Christine och klagar på att hon somnat, att de egentligen skulle ha legat och pratat hela natten. Han tar fram en bakelse men Christine skyller på laktosmage och avstår. Tim klagar på att det är för varmt och att man inte får någon luft under täcket . Han börjar också tveka på om de ens ska åka till gröna lund på grund av vädret men Christine tycker ändå att de borde åka. Att de måste försöka få tillbaka förälskelsen genom att återskapa och återuppleva deras första dejt.

De tar bussen till grönan som är packad med glada och sjungandes studenter och Christine och Tim sitter inträngda och nerstämda i mitten.

De kommer in och ser tröttsamt sig omkring. De åker samma karuseller som förra gången de var där men är inte alls uppspelta. De börjar tjafsa och bråka om den andras attityd och klagar på att den inte ens försöker göra det bra. De blir till sura barn som inte alls uppskattar karusellerna utan bara hänger läpp. De diskuterar om de ens ska fortsätta efterlikna dejten eller om de bara ska åka hem men de ens till slut om att ändå åka till festladan.

De kommer till ladan där bröllopsfesten var och den är helt öde och dammig. De försöker hitta samma positioner som de hade under festen. De försöker dansa lika som de gjorde innan men blir aldrig några glada barn. Istället blir de utmattade och lägger sig på golvet. De konstaterar att det inte blev direkt som de hade tänkt sig. De försöker göra ett till försök med dansen men utan resultat. De börjar inse att de inte kommer få tillbaka den där nykärheten, att tiden har gjort så både de och förhållandet har förändrats, att det inte är samma som det var förut. De visar något slags accepterande och Christine pussar Tim och går ut och ställer sig vid ängen och börjar försiktigt vissla på samma melodi som innan festen fast som barn.

Gå in på facebook.com/mjolktandsbeteende och följ projektet.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00722

Projektmedlemmar

Medverkande