Christian Wykman
Mats Nilsson - mot alla odds

Synopsis

Mats Nilsson – mot alla odds Mats Nilsson är en av Sveriges mest framgångsrika motocross- och enduroförare genom tiderna. En perfektionist som åstadkommit bedrifter som ingen annan lyckats med, och som genom sin talang, envishet och otaliga timmar av träning och förberedelser tagit sig ända till toppen och tillhört världseliten under 15 års tid. Hans mål är att vinna Gotland Grand National 10 gånger – ett betydligt svårslagnare rekord än det förra, som var sex gånger, vilket var imponerande redan det. Men några månader innan han ska åka till Gotland och fightas om sitt nionde guld så skadar Mats ena handleden vid ett träningspass. Det visar sig senare att det är en allvarlig skada, vilket sätter stopp för hans tävlande och blir början till en lång rehabilitering. I den här personliga dokumentären skildras Mats vardag, dels det hårda arbetet på vägen tillbaka till toppen och dels de tankar som han brottas med. Vad är det som driver honom att kö...

Mats Nilsson – mot alla odds

Mats Nilsson är en av Sveriges mest framgångsrika motocross- och enduroförare genom tiderna. En perfektionist som åstadkommit bedrifter som ingen annan lyckats med, och som genom sin talang, envishet och otaliga timmar av träning och förberedelser tagit sig ända till toppen och tillhört världseliten under 15 års tid.

Hans mål är att vinna Gotland Grand National 10 gånger – ett betydligt svårslagnare rekord än det förra, som var sex gånger, vilket var imponerande redan det. Men några månader innan han ska åka till Gotland och fightas om sitt nionde guld så skadar Mats ena handleden vid ett träningspass. Det visar sig senare att det är en allvarlig skada, vilket sätter stopp för hans tävlande och blir början till en lång rehabilitering.

I den här personliga dokumentären skildras Mats vardag, dels det hårda arbetet på vägen tillbaka till toppen och dels de tankar som han brottas med. Vad är det som driver honom att köra? Är det värt alla uppoffringar som krävs av både honom själv och hans familj? Och är det möjligt att uppnå de höga mål han satt upp innan det är dags att lägga hjälmen på hyllan?

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00846

Projektmedlemmar

Medverkande