Kristian Solin
LINDÄNGENS PARK

Synopsis

SYNOPSIS När filmen börjar får vi följa OLOF som är en vecka ifrån pensionen. Olof lever ensam p.g.a att han vållat sin hustrus död i en trafikolycka. En nyårsafton när hon fått en hjärtinfarkt tog han bilen till sjukhuset trots att han druckit kraftigt. Olof fick avtjäna ett fängelsestraff på tre månader, och efter olyckan vill deras dotter ANNIKA inte ha någon kontakt med honom. Han får heller inte träffa hennes son LUKAS som inget hellre vill än att träffa sin morfar. Olof har i sin ensamhet fått alltmer problem med sitt drickande. Det enda som håller honom uppe är hans engagemang som tränare för ett ungdoms basketlag, samt gemenskapen på hans jobb inom parkförvaltningen. Parkförvaltningen drivs av BERIT, som Olof känt enda sedan de var små. Ytterligare två anställda finns på firman, CLASSE som är i 40-års åldern(och även delar ansvaret som tränare för basketlaget med Olof) och SIGRID som jobbar extra för att kunna plugga utomlands. En efter...

SYNOPSIS

När filmen börjar får vi följa OLOF som är en vecka ifrån pensionen. Olof lever ensam p.g.a att han vållat sin hustrus död i en trafikolycka. En nyårsafton när hon fått en hjärtinfarkt tog han bilen till sjukhuset trots att han druckit kraftigt.

Olof fick avtjäna ett fängelsestraff på tre månader, och efter olyckan vill deras dotter ANNIKA inte ha någon kontakt med honom. Han får heller inte träffa hennes son LUKAS som inget hellre vill än att träffa sin morfar. Olof har i sin ensamhet fått alltmer problem med sitt drickande. Det enda som håller honom uppe är hans engagemang som tränare för ett ungdoms basketlag, samt gemenskapen på hans jobb inom parkförvaltningen. Parkförvaltningen drivs av BERIT, som Olof känt enda sedan de var små. Ytterligare två anställda finns på firman, CLASSE som är i 40-års åldern(och även delar ansvaret som tränare för basketlaget med Olof) och SIGRID som jobbar extra för att kunna plugga utomlands.

En eftermiddag då arbetsdagen nästan är över får Olof ett jouruppdrag i Lindängens Park.

Där blir han av en slump vittne till ett övergrepp. En man i 45-årsåldern försöker våldföra sig på en 13-årig flicka. I vredesmod ingriper Olof och klubbar ner mannen. Han faller illa och dör, och när Olof vänder sig om är den lilla flickan spårlöst försvunnen. Han ropar och letar runt i buskagen men hittar henne inte. Han ser några joggare komma mot honom från andra sidan parken. Han står nu med ett lik framför sig med blod på sina händer och vittnet är borta.

Hastigt gömmer han liket i ett buskage, men blir sedan sedd av joggarna, som hört rop och skrik och därför sprungit hit. Olof spelar oskyldig, men med blod i pannan anar ändå joggarna att något inte är som det ska. .

Det börjar nu bli natt, och då joggarna gett sig av bestämmer sig Olof för att tillfälligt gömma kroppen inne på parkförvaltningen i en av containrarna som är halvfull med löv och ris.

Det ska egentligen gå till förbränning nästa dag, men av olika skäl hittar han sedan inget bra tillfälle att få kroppen därifrån.. Så liket blir kvar på förvaltningen och Olof blir mer och mer stressad. Som om inte det vore nog får poliskommissarie EHNMARK och kollegan LIV upp ett spår i parken i samband med att den lilla flickan rapporteras saknad. Då vittnen placerar Olof på platsen blir Olof huvudmisstänkt p.g.a. sitt förflutna. Under tiden börjar flugorna svärma runt containern med brännbart. Och vart har den lilla flickan egentligen tagit vägen?

Olof möter flera komplikationer och hinder under tiden han försöker hitta en lösning och bli fri från misstankar. När det är som svårast behöver han också be sin dotter om hjälp. För att ha en chans att klara av situationen måste han både stå emot lockelsen att dricka, och hitta ett sätt att reparera sin trasiga relation till dottern.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00896

Projektmedlemmar

Medverkande