isak bergens
Långfilmsutveckling - "Ansvar"

Synopsis

Det här gäller långfilmsutveckling och möjligheten att söka stöd för manus skrivande. Synopsis till "Ansvar". Genre: Drama Huvudperson: Jim, 20-30 årig man (i filmen är han i olika åldrar) Budskap: Det handlar om ansvaret människor har för varandras välmående och vikten av relationer i ens liv, samt hur stor påverkan vi faktiskt har på varandra, och därigenom även ansvar. Handling: Filmen börjar med Jim som befinner sig djupt inne i en depressiv svacka och hänger sig därför i sitt vardagsrum. Hans granne och vän Oscar hittar honom och lyckas nätt och jämnt rädda honom. Jim vaknar sedan upp i sjukhuset, efter lång tid av att balansera mellan liv och död, och ser Oscar samt alla människor som brytt sig om honom och väntat på att han ska vakna. Filmen följer sedan de konversationer som de olika nära och kära till Jim har med honom om hans betydelse för dem, samt att vi som publik parallelt får se de senaste tio åren av Jims liv, som...

Det här gäller långfilmsutveckling och möjligheten att söka stöd för manus skrivande.

Synopsis till "Ansvar".

Genre: Drama

Huvudperson: Jim, 20-30 årig man (i filmen är han i olika åldrar)

Budskap: Det handlar om ansvaret människor har för varandras välmående och vikten av relationer i ens liv, samt hur stor påverkan vi faktiskt har på varandra, och därigenom även ansvar.

Handling: Filmen börjar med Jim som befinner sig djupt inne i en depressiv svacka och hänger sig därför i sitt vardagsrum. Hans granne och vän Oscar hittar honom och lyckas nätt och jämnt rädda honom. Jim vaknar sedan upp i sjukhuset, efter lång tid av att balansera mellan liv och död, och ser Oscar samt alla människor som brytt sig om honom och väntat på att han ska vakna.

Filmen följer sedan de konversationer som de olika nära och kära till Jim har med honom om hans betydelse för dem, samt att vi som publik parallelt får se de senaste tio åren av Jims liv, som ledde upp till hans beslut att hänga sig och som de olika människorna i hans liv spelar olika roller i.

Under filmens gång konfronteras Jim gradvis med ansvaret han faktiskt har att fortsätta leva, pga den smärta han skulle orsakat om han dött, och genomgående i filmen pressas han av olika människor till att svara på frågan "vet du om att du är älskad?". Till en början undviker han frågan och ansvaret, men det övergår sakta till en insikt som han efter att ha gjort allt i sin makt för att inte ställas inför, behöver erkänna. Nämligen, att han är älskad och att han har värde. Och att det finns ett medmänskligt ansvar att vara och göra bra ifrån sig då.

I slutet av filmen kommer han ut ur sjukhuset, förändrad och rädd över att leva livet på riktigt, men lugnad över kunskapen att han inte behöver göra något ensam.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-02054

Projektmedlemmar

Medverkande